Kései szezonkezdet

2023.02.03. 16:59

Megnyitották a zengőkői sípályát

Fotók: Facebook/Telescaun Vartop - Partia „Piatra Graitoare”

Erdon-összeállítás

Az elmúlt évekhez képest jóval később, csupán február elején nyitották meg a zengőkői sípályát (Pârtia Piatra Grăitoare), egyébként ez az időszak már a szezon közepének számít. Az elmúlt napokban viszont a nagy mennyiségű lehullt hónak köszönhetően végre megnyithatták a 2023-as szezont. A jó hírt egyébként a zengőkői sípálya üzemeltetői jelentették be a Facebook-oldalukon, a nyitvatartási programmal együtt: pénteken és szombaton 10–20 óra között működnek a felvonók, vasárnap 10–18, hétfőn 12–17, kedden, szerdán és csütörtökön pedig 10–17 óra között.

 

Ahogy arra számítani lehetett, a jegyek és bérletek árai is nőttek. Egy út a székes felvonóval csak felfelé a felnőttek számára 20 (tavaly 15 lej volt), gyerekeknek 15 lejbe kerül. Egy napi bérlet ára szintén felnőtteknek 180, míg a gyermekeknek 100 lej, de 85 lejért a felnőttek olyan bérletet is válthatnak, amivel hat alkalommal mehetnek felfelé, a gyermekeknek ugyanez 45 lejbe kerül. Tizenként alkalomra szóló bérlet a felnőtteknek 150, gyermekeknek 70 lejbe kerül. Aki nem síelni vagy snowboardozni szeretne, csupán a tájban gyöngyörködni, annak erre is van lehetősége, a székes felvonóval egy kör 30 lejbe kerül. 

A zengőkői sípálya egyébként 1880 méter hosszú, a székes felvonóval pedig óránként 1400 személyt tudnak felvinni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában