21 rubin

2023.02.08. 15:48

Megkezdték a filmforgatást Nagyvárad központjában

Filmforgatás helyszíne volt szerda délben a váradi Nagysándor József utca. Ciprian Mega rendező 21 rubin című alkotásában ismert színészeket is láthat majd a közönség.

Fotó: Alexandru Nițescu

Pikó Stefánia

Többek között Anthony Delon Instagram-oldaláról is értesülhettünk arról, hogy a francia–amerikai színész az egyébként nagyváradi ortodox pap, filmrendező, Ciprian Mega produkciójában vesz részt a 21 rubin (21 de rubini) című alkotásban. A forgatást február 6-án, hétfőn kezdték el a bihari megyeszékhelyen az Aradi úton található Imprimeria de Vest székhelyén berendezett stúdióban, február 8-án, szerdán pedig sor került az első városközpontbeli forgatásra, amely a helyszínnek köszönhetően nagyobb érdeklődésre is szert tett. A Nagysándor József (Aurel Lazăr) utcát 11 és 14 óra között le is zártak az autós és gyalogos forgalom előtt. Az arra járó kíváncsiskodók azonban megleshették az előkészületeket, illetve találkozhattak a rendezővel és a film egyik főszereplőjével, a Ninát alakító bukaresti Corina Moise színésznővel. A produkcióban az ő párját alakítja Anthony Delon, aki Yuri szerepében látható. Ciprian Mega rendező a helyi román sajtónak úgy nyilatkozott, az országban bárhol forgathattak volna, és azért esett a választás erre a városra, mert szerette volna bemutatni, megmutatni Nagyváradot. 
A 21 rubin című film zárja az azonos című trilógiát, amely magába foglalja a Ciprusra emigrált nők drámájáról szóló A reggel, amely soha nem ér véget (Dimineața care nu se va sfârși) című filmet és a Calciu Dumitreasa atya életéről szóló Üvöltő hang a vadonban (Glasul care strigă în pustie) című alkotást. Az előző két filmben azonban sem Corina Moise, sem Anthony Delon nem szerepelt. Corina Moise korábban a sajtónak elmondta, ez az első együttműködése Ciprian Megával, első benyomásai azonban pozitívak voltak, ugyanis a rendező olyan légkört képes teremteni, amelyben a színész biztonságban érzi magát, és nyugodtan tud azon dolgozni, hogy a legjobbat hozza ki magából.

Fotós: Alexandru Nițescu

A készülő produkció cselekménye 2022 végén játszódik, ekkor a Corina Moise által alakított Ninát  jelölhetik Románia főügyészi posztjára. Csakhogy a kinevezés az amerikai kormány külügyminiszterétől, Mickey Mandovanistól is függ, akit Mickey Rourke alakít. A színész a napokban érkezik Nagyváradra, akárcsak Elisabetta Pellini, aki az Európai Bizottság képviselőjét, Nicoletta Delalachiessát alakítja. Mint kiderült, a rendezőnek lehetősége volt választani Andy Garcia, Nicolas Cage és Mickey Rourke közül, ugyanis az előzetes tárgyalások során mindhárman elvállalták a szerepet. 

Fotós: Alexandru Nițescu


A film producerei Laura Mega és Silviu Ciobanu, operatőre pedig Liviu Mărghitan. Az ügyvezető producerek Natalia Neag és Kimberly Hines. A vágást Corina Stavilă jegyzi, a hangmérnöki munkát pedig Mihai Bogos végzi. Ahhoz képest, hogy egy független romániai produkcióról van szó, amely az Országos Filmművészeti Központ finanszírozása nélkül készül, a stáb munkáját dícséri, hogy mintegy száz művész vesz részt benne.

Fotós: Alexandru Nițescu

A tervek szerint a nagyváradi színháznál február 13-án, hétfőn fognak forgatni, ezt követően 14-én, kedden a Cion zsinagógánál dolgoznak majd, és ahogyan korábban is írtuk, mindkét forgatás esetében szükségük lesz statisztákra, körülbelül 18 és 40 év közötti nőkre és férfiakra. Jelentkezni a Figuratie 21 de rubini nevű Facebook-csoporton keresztül lehet, amely szerdán délután már 290 tagú volt.

Fotós: Alexandru Nițescu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában