ÉGE

2023.02.11. 11:38

Már zajlik a kézműves vásár Nagyváradon

Kézműves termékekkel, idényzöldségekkel és gyümölcsökkel, sajtokkal, mézekkel, levendulatermékekkel várják az árusok és helyi termelők a vásárlókat és érdeklődőket szombaton és vasárnap 10-18 óra között Nagyváradon, a Nagyvásártéren (December 1 park).

Fotó: Alexandru Nițescu

A hó még el sem olvadt teljesen a parkban, az asztalokat már kihelyezték, az áruk a helyükre kerültek és szombat reggel tíz órától elstartolt az Érmellék ízei és termekéi vásársorozat idei első alkalma, amit ezúttal két napon, február 11-én és 12-én szerveznek meg. Az Érmelléki Gazdák Egyesülete által szervezett vásár mindkét napján 10.00 – 18.00 óra között várják a kézműves termékek és a hamisítatlan helyi ízek kedvelőit. 

Szombat délelőtt az elő-elő bújó nap kicsit enyhített a hideg időn, így már voltak, akik kilátogattak a vásárra, ahol ezúttal a megszokottnál kevesebb asztal várja az érdeklődőket, de így is van miből válogatni: méz és levendulatermékek, gyógyteák és szörpök, sajtok és lekvárok, papírból készült kosarak, hímzett terítők, táskák, kézműves édességek, különböző kézműves ékszerek és dekorációs termékek sorakoznak az asztalokon. Most is lehet kürtőskalácsot vásárolni, ami kifejezetten jól esik és felmelegít ebben a hideg időben. A szervezők gondoskodtak róla, hogy ezúttal is elsősorban Bihar megye tájegységeinek, az Érmelléknek, a Hegyköznek, a Dél-Bihari térségnek és a Belényesi-medencének a termékei kerüljenek a standokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában