Euro Foto Art

2023.02.14. 09:17

Eredményt hirdettek a fotóriporterek versenyén

Fotó: Kiss Annamarie

BN-összeállítás

Nyolcadik alkalommal szervezi meg az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület a határokon átívelő Bihar – Hajdú-Bihar Megyei Fotóriporterek Versenyét. A megmérettetésre Bihar és Hajdú-Bihar megyei fotóriporterek, újságírók, illetve a sajtóval együttműködő személyek kaptak meghívást, egy jelentkező 10 olyan fotóval vehet részt, amelyeket 2022 folyamán készített. A Summit Agro Romania és a debreceni Partium Ház támogatásának jóvoltából a részvétel ingyenes. A verseny idei alkalmára 11 személy jelentkezett, akik a következő sajtótermékeket képviselik: Bihari Napló (RO), Bihoreanul (RO), Crișana (RO), denagy.hu (HU), dehir.hu (HU), ”Euro Foto Art” (RO), Hajdú - Bihari Napló (HU), Jurnal Bihorean (RO), Durans (RO) és Várad (RO). 

Fotós: Camelia Bușu                        

A háromtagú zsűri – dr. Ramona Novicov, Stanik István, Tóth István – 72 alkotást fogadott el, amelyekből a későbbiekben az Euro Foto Art Galériában nyílik kiállítás. Az alkotások kiemelkedő művészi értéke okán a zsűri 10 kupát, érmeket és emlékplakettet ítélt oda. Szathmári Pap Károly emlékplakettben részesült Kocsis Csaba (Berettyóújfalu, Várad), Csíki János (Hegyközpályi, Euro Foto Art), Farkas László (Nagyvárad, denagy.hu) és Ciucur Losonczi Antonius (Nagyvárad, Bihari Napló). Szathmári Pap Károly bronzérmet kapott Gurbán György (Debrecen, dehir.hu), ezüstéremben részesült Camelia Bușu (Nagyvárad, Jurnal Bihorean), aranyérmes lett Mikula Szilvia (Debrecen, dehir.hu). A Summit Agro Romania kupát Szilágyi Lorándnak (Nagyvárad, Bihoreanul) ítéltek oda, a Partium kupa Paul Lelea (Nagyvárad, Bihoreanul) tulajdonába került. Az Euro Foto Art kupát Kiss Annamarie (Debrecen, Hajdú-Bihari Napló) viheti haza. Az idei Bihari Fotóriporterek kupáját Ovi D. Pop (Nagyvárad, durans.ro) nyerte el. Az alkotások megtekinthetők az egyesület honlapján. A díjak átadására a kiállításmegnyitó keretében kerül sor február 18-án, szombaton 11 órától a várban található Euro Foto Art Galériában. Az eseményt online közvetítik az egyesület Facebook-oldalán. A tárlat március 15-ig látogatható, keddtől vasárnapig 9–17 óra között. Nemzeti ünnepünk napján a tárlatot Debrecenben is megnyitják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában