Tárlat

2023.02.23. 08:47

Amikor a szubjektív látásmód a lényeg

Ciucur Losonczi Antonius

A két tizedikes osztály (osztályfőnökök Nagy Viola és Deák Irén) diákjainak az alkotásaiból összeállított tárlatnak a nyitóünnepségével folytatódott szerda délelőtt a Művészeti Líceum dísztermében a Két hetente két osztály elnevezésű projekt. Nagy Gabriella igazgatóhelyettes köszöntötte a megjelenteket, kifejtve: a kezdeményezés lényege, hogy a rajz és műépítész szakos tanulók is egy kicsit reflektorfénybe kerüljenek, hiszen általában a zenészek kapnak nagyobb sajtónyilvánosságot. A tizedikesek számára ez különösen fontos, mivel a tanév végén szakosodnak (festészet, grafika, textilmintázat, divattervezés, szobrászat, kerámia), és a munkáik a mappáikba kerülnek, magyarázta Nagy Gabriella.

 


Domahídi Krisztina rajz- és szobrászattanárnő értékelte, hogy a tanítványai milyen fejlődésen mentek keresztül a tanév kezdete óta. Arra biztatta őket: legyen önbizalmuk, hiszen nem véletlenül lettek a művészeti líceum diákjai. Nekik az a küldetésük, hogy alkossanak, fogalmazott, s azt tanácsolta, hogy az érzéseiket bátran vetítsék ki a festőlapra vagy az agyagba. Jankó-Szép Noémi rajz- és kerámiatanárnő azt emelte ki, hogy esetükben a szubjektív látásmód a lényeg, és azt kérte tőlük, hogy egymásra is figyeljenek oda, vonják le a tanulságokat abból, ahogyan fejlődnek. A diákokat felkészítő szaktanárok még: Rácz Eliza, Czentye Andrea (rajz, festészet), Fábián Emőke (festészet), Kovács Anett (műszaki rajz).
A vernisszázson Kovács Kitti Kodály Zoltán Tücsöklakodalom című népdal-feldolgozását énekelte (felkészítője Béres Csilla tanárnő, zongorán kísérte Ferencz Mercédesz tanárnő), valamint Kocsán Dávid J. S. Bach G-dúr cselló szvitjét játszotta, a felkészítője Ichim Beáta tanárnő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában