Felhívás

2023.02.09. 18:07

Ajándékozz egy mesekönyvet!

A nagyváradi Könyvmentő Egyesület újabb gyűjtési és adományozási programot indít, melynek célja, hogy minél több gyermekhez jusson el egy-egy mesekönyv.

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Törő Enikő

A „Meséljünk, mert van kinek!” elnevezésű kezdeményezés keretében új vagy jó állapotú, de már nem használt magyar nyelvű mesekönyveket, mondókás gyűjteményeket, foglalkoztató füzeteket gyűjtenek a könyvmentők február 12-ig. Az adományokat február 14-én a nemzetközi Ajándékozz egy könyvet! világnap alkalmából bölcsődékhez és óvodákhoz juttatják el, hogy a gyerekek és a bölcsőde/óvoda könyvtárát gazdagíthassák. A könyvmentők célja ezzel az, hogy minél kisebb korban megismerkedjenek a gyerekek a könyvekkel, elsajátítva ezáltal az olvasás szeretetét.
Bota Krisztina egyesületi elnök elmondta: 100 darab új mesekönyvet vásárolt meg az egyesület, melyeket szintén szétosztanak. Az adománykönyveket a Gutenberg22-be (Teleki/Primăriei utca, 18. szám) lehet elvinni keddtől péntekig 12–20, szombaton 14–20 és vasárnap 16–20 óra között. Az egyesületet továbbra is lehet anyagilag is támogatni, akár a Gutenber22-ben lévő perselybe lehet pénzt dobni, vagy banki átutalással. Bankszámlaszám: RO34 RNCB 0032 1719 2653 0001, BIC: RNCBROB. Kedvezményezett: ASOCIATIA SALVATORII DE CARTI. Részletek: campanie basme. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában