Javítások

2023.01.16. 08:45

Útkarbantartások 46 millió euróból

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal összesen 46 millió euró értékben hirdetett meg két közbeszerzési eljárást a város utcáinak karbantartására az elkövetkező négy évben.

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

ERDON-összeállítás

Az önkormányzat két külön tendert írt ki tavaly decemberben a Sebes-Körös bal, illetve jobb partján lévő utcák karbantartására, ezek összértéke mintegy 230 millió lej, azaz körülbelül 46 millió euró. Sebastian Marchiş, a polgármesteri hivatal műszaki igazgatóságának a vezetője az Ebihorenaul portálnak nyilatkozva kifejezte reményét, hogy mihamarabb sikerül megkötni a szerződéseket, hogy a tél végi útkarbantartási munkálatokat már az új keretszerződés alapján lehessen elvégezni. A leendő útkarbantartók feladata lesz figyelni a váradi utak állapotát és külön felszólítás nélkül elvégezni a kátyuzásokat és egyéb útjavítási munkálatokat. „Az építkezési vállalkozások feladata lesz feltérképezni a kátyukat, értesíteniük kell minket arról, hogy mely utcákon jelentek meg a gödrök, ezt követően pedig el kell végezzék a javításokat” – magyarázta Marchiş, fontosnak nevezve azt, hogy a cégek minél gyorsabban végezzék el a javításokat. A kiírásban az önkormányzat azt is elvárja a pályázó cégektől, hogy legyenek megfelelő haszongépjárműveik és rendelkezzenek az elmúlt négy évben használt építőanyagokkal, ez utóbbiak közét tartozik például a porfirkő vagy a Zöldfa (Vasile Alecsandri) és a Iosif Vulcan utcákon használt burkolókő. A Sebes-Körös bal partján elterülő városrész egyébként 514 utcát és utcaszakaszt foglal magában, ezek hossza összesen 266 kilométer, míg a jobb parti városrészben 421 utca és utcaszakasz van, ezek összhosszúsága 246 kilométer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában