Zene

2023.01.19. 16:19

Új dalt mutat be Dutka András

Napokon belül nyilvánosságra kerül Dutka András új, angol nyelvű dala, melyhez egy látványos, nyári hangulatú videóklippet is forgatott Görögországban. Arról, hogy mi ihlette meg, és miről is szól a dal, ő maga számolt be lapunknak.

Forrás: Dutka András személyes archívuma

Törő Enikő

Dutka András írta annak az új dalának a dalszövegét, amely január 24-én kerül ki a közösségi és zenemegosztó oldalakra, a címe When you are not in disguise (Amikor nem vagy álruhában/álarcban). Mint elmondta, a dalt évekkel ezelőtt kezdte el írni, majd abbahagyta, és a koronavírus-járvány kezdetén, 2020-ban sok félretett dalt fejezett be, közöttük ezt is. A járvány ideje alatt ismét a ,,fiókba” került, azonban idén nyáron Görögországban járt, ekkor jött a motiváció és az ihlet, hogy végre teljes mértékben befejezze, a hangszereléssel együtt. Ez egy rock and roll stílusú dal, tudtuk meg, a nyári görögországi hangulat pedig arra ihlette, hogy akár ott lehetne forgatni hozzá a videóklippet is. A videóklippben nagy hangsúlyt kap a nyári Görögország látványa, de ő maga és több személy megjelenik a klippben. A dalszöveggel kapcsolatosan elmondta, hogy tulajdonképpen a feltétel nélküli szeretetről szó, és arról, hogy álarccal, maszkkal és anélkül is ugyanolyan erős a szeretet.

Forrás: Dutka András személyes archívuma

Kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy magyar, román és angol nyelven is ír dalokat, és eddig körülbelül 60 saját száma jelent meg. A leghíresebb ezek közül az, amivel a 2018-as Dalban is szerepelt, a Turn the lights on. Az új dalának szövegét ő maga írta, a producere is ő. A When you are not in disguise című számot tehát január 24-én teszik közé, de élőben is meg lehet majd hallgatni február 16-án a nagyváradi Moszkva Kávézóban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában