Petőfi 200

2023.01.18. 15:37

Petőfire emlékeztek a Bonitas oktatási központban

A nagy magyar költő Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a nagyváradi székhelyű Bonitas Magyar Speciális Oktatási Központban is megemlékező foglalkozásokat tartottak.

Forrás: Bonitas

A magyar kultúra ünnepe alkalmából a Bonitasban is emléknapot tartottak Petőfi Sándor költő tiszteletére, akinek idén ünnepeljük születésének 200. évfordulóját – derül ki az intézmény szerkesztőségünkbe eljuttatott beszámolójából.  A gyerekek így január 17-én, kedden egy kisfilmet tekinthettek meg Petőfi életéről és munkásságáról, illetve pedagógusaikkal együtt átbeszélték, mi is az apropója ennek a különleges napnak az iskolában, mi a jelentősége ennek az évfordulónak, és hogy most van Petőfi születésének a 200. évfordulója. Az elhangzottak alapján a következő programpont keretében a tanárok a gyermekekkel együtt egy óriásplakátot készítettek. A foglalkozás végén pedig együtt elénekelték a Himnuszunkat, mely szintén most ünnepli 200. évfordulóját, hiszen Kölcsey Ferenc 1823-ban – éppen 200 éve – 1823. január 22-én tisztázta le a Himnusz kéziratát Szatmárcsekén.

Forrás: Bonitas

Petőfi Sándor évfordulója kapcsán egyébként minden napra jut valamilyen kisebb feladat a  Bonitas diákjainak. Ezek közé tartozik például, hogy egy nagyobb csoport egy egy perces kisfilmmel készül az Egy perc Petőfivel cimű pályázatra. Ebben a kisfilmben a költő egyik versét, a Befordultam a konyhába című költeményt dolgozzák fel. Mindemellett a rajzórákon ennek a versnek a nyomán a diákok azt a feladatot kapják, hogy fessék meg Petőfit és feleségét. Az elkészült és begyűjtött munkákból a tanárok egy kisebb kiállítást állítanak majd össze az intézmény falai között. A megemlékezést célzó tevékenységeken az oktatási központ minden diákja és gyógypedagógusa részt vesz.

Forrás: Bonitas

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában