Támogatás

2023.01.11. 09:23

Növelték a szociális intézmények állami támogatását

Négyszeresére növelték az állami támogatást a szociális feladatot ellátó civil és egyházi szervezeteknek – számolt be az RMDSZ közleménye.

Forrás: Diakónia Keresztyén Alapítvány/Marosvásárhelyi Fiókszervezet

Több mint tíz év után sikerült növelni a szociális szolgáltatásokat nyújtó egyházi és civil szervezeteknek szánt állami támogatást. 350 magánszolgáltató nyújtott be támogatási kérést a munkaügyi minisztériumhoz, ezek összesen közel 113 millió lej állami támogatást kapnak, ez az összeg több mint négyszerese az eddigi évekhez képest adott támogatásnak. A szociális szervezetek 12.283 kedvezményezettnek nyújtanak ellátást, ezek között van idősgondozás, nappali foglalkoztató központok, gyermekotthonok. „Az RMDSZ régóta szorgalmazza, hogy a szociális szolgáltatóknak szánt állami támogatási keret emelkedjen, és ez most a mi munkánknak köszönhetően sikerült. (…) A támogatott szervezetek között számos olyan van, amelyik Erdélyben fejti ki tevékenységét: a Diakónia Alapítvány, a Caritas szervezetek, a Böjte Csaba atya által vezetett Szent Ferenc Alapítvány vagy a Máltai Szeretetszolgálat” – fogalmazott Makkai Péter, az RMDSZ munkaügyi államtitkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában