Bevetésre készen

2023.01.27. 12:35

Készenlétben állnak a hókotrók Bihar megyében

Illusztráció

Az időjárás-előrejelzésre, illetve a várható havazásra tekintettel a RER Vest járművei készen állnak a bevetésre – áll köztisztasági vállalat pénteki közleményében. Az idei, 2022-2023-as télre a köztisztasági vállalat 3.412.105,26 négyzetméter útfelületért és 976 úthálózatért felel, amelyek négy sürgősségi övezetre vannak osztva: 321 útszakasz az I. számú övezetbe tartozik, 254 a II. övezetbe, 198 a III. és 203 a IV. övezetbe. A bevetési előírások változatlanok maradtak, az első sürgősségi övezethez a főutak, a közintézményekhez, kórházakhoz, iskolákhoz vezető utak tartoznak.
A közlemény emlékeztet arra, hogy a városban lévő több mint 900 út és utca négy sürgősségi övezetre van osztva, amelyek a prioritási sorrendet jelzik. Először mindig az I. övezetben lépnek akcióba, vagyis a város be- és kijáratainál, a főutakról és a tömegközlekedési útvonalakról takarítják le a havat; a II. övezet a lakóházak közötti bekötőutakat és a városrészeket összekötő utakat foglalja magában; a III. övezetbe tartozik a városban lévő, az első két övezeten kívül az összes aszfaltozott utca, a IV. övezet pedig az aszfaltozatlan utcákat foglalja magába. Minden, a hóeltakarításra kivezényelt járművet GPS-megfigyelő rendszerrel láttak el, így a RER irányítóközpontja valós időben láthatja a gépek helyzetét és a terepen való haladásukat. 
A hóeltakarításra összesen 27 munkagép áll készenlétben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában