Díjazás

2023.01.26. 16:17

Ismét díjazták a vállalkozókat

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal minden évben egy gála keretében díjazza a helyi költségbe legtöbb adót befizető magánvállalkozásokat. Az idei gálát január 24-én tartották meg a váradi filharmóniában.

ERDON-összeállítás

A programhoz kapcsolódott időközben a Bihar Megyei Tanács is, így az idei gálán a Nagyvárad kasszájába a tíz legtöbb adót befizető vállalkozást, valamint a Bihar megyében tíz legnagyobb forgalmat bonyolító cég tevékenységét ismerték el. A január 24-én a Nagyváradi Állami Filharmóniában megtartott zárt körű gáláról a polgármesteri hivatal közleménye számol be. Az eseményen Alina Silaghi, az ipari parkokat működtető Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökség (ADLO) igazgatója ismertette röviden a megyében működő ipari parkok tavalyi tevékenységét. Elhangzott, hogy a megye ipari parkjaiban 2022-ben összesen 160.180.000 euró befektetés történt, 2008-tól mostanáig pedig 560.000.000 eurót sikerült bevonzani ezekbe a létesítményekbe. Jelenleg 118 vállalat fejti ki ezekben tevékenységét, melyek 9800 munkahelyet teremtettek. Florin Birta, Nagyvárad polgármestere köszöntőbeszédében kiemelte a vállalkozások fontos szerepét a város gazdasági fejlődésének előmozdításában, és hangsúlyozta idevonzásuk fontosságát. A továbbiakban Marcel Dragoș alpolgármester kiosztotta az okleveleket. A 2022-ben a váradi költségvetésbe a legtöbb adót befizető cégek rangsora a következő: Plexus Services Ro, Connectronics Romania, Plastor, Faist Mecatronic, Purem, Rcs&Rds, H Essers, Transilvania General Imp-Exp, Nidec, Lotus Center. A tíz felsorolt cég 2022-ben összesen 40.549.126 lejt adózott Nagyváradnak. A tavalyi év legjelentősebb befektetéséért járó elismerést Antonia Nica alpolgármester nyújtotta át az Andreas Stihl Power Tools kft. képviselőjének, ez a cég ugyanis 125 millió eurós befektetésről írt alá szerződést a tavaly. Elismerést kapott a Termoline román tőkével rendelkező cég is, valamint a Prima csoport és a Hornbach, e két utóbbi a város különböző társadalmi projektjeinek a támogatásáért.
A Bihar megyében 2022-ben legnagyobb forgalmat bonyolító cégek tevékenységét elismerő okleveleket Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke nyújtotta át. Ezeknek a cégeknek a rangsora a következő: Celestica Romania, Agroind Cauceu, Transmec, Madrugada, Ada bútorgyár, VPK Packaging, Vernicolor, Class Furn, Drum Asfalt, Legero Shoes. Különdíjat nyújtott át Mircea Mălan megyei tanácsi alelnök a Nokian Tyres képviselőjének, ez a cég vállalta, hogy 650 millió eurós beruházást hajt végre Nagyváradon. A gála meglepetése egy komolyzenei koncert volt, melyet a nagyváradi filharmónia muzsikusai adtak Adrian Morar karmester irányításával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában