Tervek

2023.01.17. 12:19

Ingatlanfejlesztési tervek Nagyváradon

A nagyváradi város- és területrendezési bizottság múlt heti ülésén több mint negyven infrastrukturális beruházási tervet vizsgált meg. Ezek közül a polgármesteri hivatal közleménye kettőt emel ki.

A városháza közleményében említett egyik terv egy építőpari termékeket bemutató kiállítótér létesítésére vonatkozik a Kolozsvári út 300 A szám alatti 6101 négyzetméteres telken. A Promastil cég kérte a főépítészi hivatal jóváhagyását a részletes városrendezési terv elkészítéséhez. Az említett telken a vállalkozás építene egy földszintből és emeletből álló bemutatótermet, a telken parkolóhelyet és zöldövezeteket alakítanának ki – ez utóbbiak a teleknek minimum 20 százalékát tennék ki –, továbbá kialakítanának egy helyet, ahol a háztartási hulladékot gyűjtenék. A telken a beépített terület 1336 négyzetmétert foglalna el, a sétányok, a parkolók és a hulladéktároló együtt 3267 négyzetméter lenne, míg a zöldövezet 1284 négyzetméteren terülne el. A projekt kapcsán Marcel Dragoș, Nagyvárad alpolgármestere elmondta: „a részletes településrendezési tervben szereplő terület közvetlen közelében ugyanilyen bemutatóhely-jellegű épületek dominálnak. Meg kell jegyezni, hogy a bemutatóterem elhelyezkedése tiszteletben tartja a Kolozsvári út tengelyétől való 45 méteres kötelező távolságot, ami a jövőbeli fejlesztésekhez szükséges követelmény. A projekt első fázisa a bemutatóterem és a kerítés, a következők pedig a raktárcsarnokok építését irányozzák elő. A helyszín megközelítése a Kolozsvári útról történik majd”

 

Házak épülnek

Az Investopia cég a főépítészi hivatal engedélyét kérte arra, hogy felparcellázza az Adevărului utca 51 B szám alatti telkét, hogy azokon aztán családi házakat építhessen. A hivatal megadta az engedélyt ez erre vonatkozó övezeti városrendezési terv elkészítésére. A telek mérete 4879 négyzetméter. Az ingatlanfejlesztő öt részre akarja felparcellázni azt, melyek közül négyre családi házakat építenének, az ötödik parcella pedig egy magánút nyomvonala lenne, amelyet a leendő házak között létesítenének. Az új úton kialakítják a közműhálózatokat, a leendő építmények pedig be kell tartsák a környéken érvényes magassági előírásokat, idézte a polgármesteri hivatal Radu Fortișnak, Nagyvárad főépítészének a szavait.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában