Beruházás

2023.01.18. 16:56

Épülhetnek a körgyűrűk a metropolisz-övezetben

Ciucur Losonczi Antonius

A Bihar Megyei Tanács közleménye szerint kihirdették a metropolisz-övezetbéli körgyűrűk kivitelezésére kiírt tenderek győzteseit. A projekt vonatkozik a Fugyivásárhely és Kiskopács közti 12,2 kilométer hosszú 767E jelű megyei út felújítására, valamint a fugyivásárhelyi (5,8 kilométer), a biharszentandrási (5 kilométer) és a nagyürögdi (8,4 kilométer) körgyűrűk kiépítésére. A versenytárgyalást két útszelvényre írták ki (a fugyivásárhelyi körgyűrű és a megyei út, illetve a biharszentandrási és a nagyürögdi körgyűrűk), és mindkét esetben a PORR Construct céget hozták ki győztesnek. Az első beruházásra nettó 108,2 millió lej értékben tett árajánlatot, a másodikra nettó 84,3 millió lejért. A megbízási szerződéseket 2023. február 2-án fogják megkötni a vállalkozással, a fellebbezési időszak letelte után. A finanszírozást vissza nem térítendő pénzforrásokból biztosítják, a Regionális Operatív Program keretében, a szükséges hatástanulmányok és műszaki dokumentációk már elkészültek.
Mint ismeretes, a megyei önkormányzat vállalta, hogy három új körgyűrűt épít Nagyvárad agglomerációs övezetében, együttműködésben az érintett települések polgármesteri hivatalaival. A befektetések szükségességét azzal indokolja, hogy a statisztikai adatok szerint Bihar megyében a legnagyobb gépjárműforgalmat a metropolisz-övezetben bonyolítják le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában