Ajánló

2023.01.30. 10:50

Előadás a mentális egészségről

Tépett rózsaszirmok, és ami mögöttük van. Mentális kérdésekről Valentin napján - ezzel a címmel tart előadást Hal Melinda klinikai szakpszichológus, az MCC Tanuláskutató Intézetének vezető kutatója február 8-án, szerdán 18 órától a Mathias Corvinus Collegium nagyváradi képzési központjában (Körös/ Tudor Vladimirescu utca 6. szám).
Bálint vagy Valentin? Ünnep vagy üzlet? Szingli vagy családos? Kereső vagy megállapodott? Az előadás rávilágít egy olyan témára, amelyről keveset beszélünk az ünnep hátterében. Nem a személyes státusz a lényeg, hanem a kötődés és intimitás, amelyet akár mindennap is megélhetnénk. A különleges napok azonban felhívhatják figyelmünket a rohanásban elfeledett értékekre. Ha használjuk belső erőforrásainkat - olvasható a meghívóban.
Hal Melinda gyakorlati pszichológiai munkájában az utóbbi időben a párkapcsolati és általános kötődési problémákkal foglalkozik. Úgy véli: „annak ellenére, hogy a mentális egészség záloga a társas támogatás, sok esetben a Bálint napjához kötődő felületi elemek elviszik a hangsúlyt az igazán fontos értékekről. Természetesen a tartalom mellett a tálalás is fontos lehet, ha jól használjuk!” A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött az esemény Facebook-oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában