Tárlat

2022.12.14. 12:33

Téli kiállítás nyílt a TEG-ben

A Tibor Ernő Galéria alkotóközösségének munkáiból nyílt téli tárlat kedden este a Kanonok sori pincegalériában. Nyitóbeszédet mondott Csathó Töhötöm művészeti vezető, közreműködött a Duo Sola Fide (Fórián Andrea író és Thurzó Sándor József brácsaművész), valamint Gavrucza Tibor, a TEG tiszteletbeli elnöke.

Ciucur Losonczi Antonius

A megjelenteket Csathó Töhötöm, a Tibor Ernő Galéria művészeti vezetője köszöntötte. Arra hívta fel a figyelmet: a tagság különböző stílusban, különféle technikákat használva alkot, ezért a mostani tárlaton is egyaránt megtekinthetőek grafikák, olajfestmények, akvarellek, kisplasztikák, kerámiák stb. A karácsonyra való készülődés hangulatát próbálták „megragadni” a művészek, illetve a telet valamilyen módon ábrázolni, formába önteni. Mindenkiben másképpen „csapódott” le ez a tematika: van, aki elvontan, nonfiguratívan fogalmazta meg a mondanivalóját, és vannak, akik realista ábrázolásokkal próbálkoztak. Mások nagyváradi tájakat, látképeket örökítettek meg és figurális kompozíciók is készültek. Nagyon vegyes, gazdag és szerteágazó tehát stíluselemeiben ez a kiállítás.

Amúgy egy régi időkre visszanyúló hagyománya a galériának, hogy minden évszakra vonatkoztatva csoportos kiállítással lepi meg a művészet iránt érdeklődőket. „Ebben a hideg, kissé barátságtalan időszakban is bemutatjuk, hogy a változások miként hatnak az alkotókra”, fogalmazott Csathó Töhötöm.

Gavrucza Tibor, a TEG tiszteletbeli elnöke, ny. református esperes adventi gondolatait osztotta meg ezután az egybegyűltekkel. Az ünnepségen felléptek a Duo Sola Fide (Fórián Andrea író és Thurzó Sándor József brácsaművész) tagjai. Ez volt az idei utolsó vernisszázs a Kanonok sori pincegalériában. A kiállítás január elejéig látogatható, keddtől szombatig 11-16 óra közt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában