Művészet

2022.12.16. 11:47

Szaktanárok adtak koncertet és állítottak ki a Művészeti Líceumban

A Nagyváradi Művészeti Líceum szakoktatóinak alkotásaiból nyílt kiállítás, illetve szaktanárok adtak koncertet szerda este az iskola Petőfi-park melletti épületének dísztermében, egy sok éves múltra visszatekintő hagyomány folytatásaként. A közönséget Mihaela Bondor igazgató és Nagy Gabriella igazgatóhelyettes köszöntötték.

Ciucur Losonczi Antonius

A produkciók közül kiemelendő kettő, melyeknél nagyszerű hangulat alakult ki a díszteremben. Egyrészt nem mindennapi élményt nyújtott, ahogyan az iskola ütőhangszeresei közösen doboltak: Seretoc Alex és Cristian Székely tanárok, illetve Meleg Nóra, Szalkai Antonio és Iuhas Alex diákok, másfelől pedig kellemes meglepetésként hatott, ahogyan a román nemzetiségű Adrian Miescu tanár az Az a szép, az a szép, akinek a szeme kék című nótát énekelte magyarul, Petre Șinca, Andrei Moga és Denis Șerb, illetve a Doina Crișurilor népi zenekar kíséretével. A Réthi-Gáll Brigitta (zongora)- Gáll Attila (hegedű) házaspár egy Pablo de Sarasate-szerzeménnyel készült, majd Ramona Pataki a Habanera áriát énekelte Bizet Carmen című operájából, Sanda Marinau kísérte őt zongorán. Karácsonyi dalokat énekelt a Ionela Pali, Béres Csilla, Ramona Pataki, a háttérben Alex Seretoc (dob), Ichim Beáta (cselló), Lavinia Abrudan (hegedű), Gloria Pogan (fuvola), Sanda Marinău (zongora) és Sebastian Hercuț (oboa) zenéltek.

 

A nagy sikert aratott közös koncert után a szaktanárok különböző stílusú és technikával készült képzőművészeti alkotásait lehetett megcsodálni. Mások mellett kiállítottak: Rácz Eliza, Dávid Maria, Domahidi Krisztina, Fábián Emőke, Jankó-Szép Noémi, Bíró Anett, Rácz Ervin és Tapaszi Andrea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában