Beruházás

2022.12.09. 11:00

Parkolókat alakítanak ki a ház helyén

BN-összeállítás

Ismét  lebontatott egy házat a nagyváradi önkormányzat, hogy a helyén parkolóhelyeket alakítson ki. A munkagépek szerdán délelőtt dózerolták le az ingatlant a Robert Owen utcán és csütörtökön elszállították a törmeléket. Ezt a munkálatot a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal ingatlankezelő igazgatósága végzi, és miután befejezi, átadja a telket a műszaki igazgatóságnak, hogy az alakítsa ki ott a parkolóhelyeket. „A terület megtisztítása után következik az útszerkezet megépítése és a parkolóhelyek kijelölése. Nem tudom, hogy az időjárás lehetővé teszi-e ezt idén” nyilatkozta az ebihoreanul.ro portálnak Sebastian Marchiş, a műszaki igazgatóság vezetője, vagyis valószínű, hogy a parkolóhelyek jövő év tavaszán készülnek el.

Mint arról már beszámoltunk, a nagyváradi önkormányzat idén nyáron meghirdetett egy programot, melynek lényege az, hogy a város megvásárolja azokat a magánházakat, amelyek a tömbházak közé vannak beékelve. Ezzel a módszerrel cseréli fel a város korábbi eljárását, azt, hogy egyszerűen kisajátította a kiszemelt ingatlanokat. A mostani módszerváltás nem jelent azonban radikális szemléletváltást is, ugyanis a polgármesteri hivatal a jövőben is végez majd kisajátításokat, főként akkor, ha nem tud megegyezni az ingatlantulajdonosokkal. Korábban Florin Birta polgármester elmondta: „Amennyiben meg tudunk állapodni az eladni szándékozó tulajdonosokkal, akkor sikerül elkerülnünk azt, hogy később pert indítsanak Nagyvárad önkormányzata ellen. (...) Sok olyan övezet van, ahol a házak be vannak ékelődve a tömbházak közé, és ahol az emberek megértik, hogy jobb, ha más lakhatási megoldást találnak maguknak”. Egyébként a Robert Owen utcai 86 négyzetméteres ingatlanért és 406 négyzetméteres telekért a város 87 ezer eurót fizetett a tulajdonosnak, aki a környék sűrű beépítettsége miatt amúgy nem kapott volna építkezési engedélyt egy újabb építmény felhúzására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában