Munkálat

2022.12.01. 09:38

Öntik az aluljáró tetejét

Fotók: PMO

BN-összeállítás

A váradi nagypiac előtti aluljáró tetején elkezdték önteni a betont, így az építmény már mintegy 65 százalékban elkészült. A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal azt írja közleményében, hogy korábban már felhelyezték az aluljáróra a 28 gerendát, ezekre épül rá a födém, melynek betonalapját most öntik ki. A munkálatok a Ghillányi (Cantemir) út felől zajlanak, hamarosan elkezdődik a felhajtó kiásása a nagypiac felőli oldalon is, majd itt is beépítik a födémet.

 

Mind ez idáig kiöntötték a töltést a nagypiac felőli oldalon, lefúrták a cölöpöket, elkészült a lehajtó a Ghillányi út felől. Ezzel egy időben elkészült a közúti aluljáró alatti esővíz-visszatartó medence, illetve elvégezték a közműhálózatok átköltöztetését. Az aluljáró kivitelezői a Freyrom, a Procons Group, a metabet CF és a Leko Construct cégek. A munkálat költségvetése 32.610.187 lej áfa nélkül. A közlemény emlékeztet arra, hogy a Ghillányi és a Vámház (Evreilor deportați) utcák kereszteződésében az aluljáró felett két körforgalom fog épülni: itt külön sávjuk lesz a villamosoknak, járdákat, bicikliutakat építenek, korszerűsítik a megállókat, fákat, cserjéket ültetnek, a kialakított zöldövezetben öntözőberendezés biztosítja majd a vizet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában