Előadás

2022.12.19. 17:41

Marketingarc a személyes márkaépítésről

Forrás: a szerző felvétele

Ciucur Losonczi Antonius

Héjj Szilárd magyarországi marketingszakember tartott előadást a Collegium Varadinum szervezésében az elmúlt hétvégén az egyesület székhelyének alagsori konferenciatermében a személyes márkaépítésről Nem elég jónak lenni, annak is kell látszani – bevezetés a personal branding világába címmel.

Héjj Szilárd egy francia multicégnél kezdte szakmai karrierjét, majd néhány évvel később felépítette a saját márkáját, a Marketingarcot. Külső marketing tanácsadóként, marketing szakértőként segíti cégek marketing kommunikációját. Ami sikerre viszi: a szakmai felkészültség, tapasztalat, az alázat a munkája iránt, hogy mindig a lehető leghatékonyabb marketing megoldásokat keresi a partnerei számára. "Terítéken ezúttal önmagunk. Mindenkinek van egy kialakult kép mások tudatában, a kérdés az, hogy mennyire uraljuk" – fogalmazott köszöntő beszédében Tőtős Áron, a Collegium Varadinum elnöke.

Az érdekes prezentáció során többek között elhangzott, hogy a személyes márkaépítés első lépései közé tartozik, hogy rögzítsük, mi az, amiben kiemelkedők vagyunk, mert ha sok területen dolgozunk egyszerre, inkább elveszünk. Válasszunk célcsoportot, elemezzük és pozícionáljuk magunkat, javasolta az előadó. A személyes márkát személyiségre kell építenünk, amibe a hibáink is beletartoznak, mert jónak kell lenni, de nem tökéletesnek. Különbözünk másoktól, egy jól működő személyes márka ugyanis megkülönböztet, kiemel a tömegből és jól láthatóan elkülönít a versenytársaktól. Folyamatosan látszódnunk kell, mert a sikerhez meg kell mutatnunk magunkat újból és újból. „A láthatóság, ismertség minőséget mutat. Az emberek azt hiszik, hogy aki sokat szerepel, az jobb a versenytársainál, konkurenciájánál”, fogalmazott a marketingszakember. Hozzátette: a harmónia is elengedhetetlen a sikerhez, a magánéletünknek és személyiségünknek ezért összhangban kell lennie a személyes márkánkkal. Ugyanakkor türelmesnek és megingathatatlannak kell lennünk, pozitívok és nyitottak a változásra, hangsúlyozta Héjj Szilárd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában