Bevetés

2022.12.27. 17:38

Közös akciót tartottak a rendőrök és a tűzoltók

Forrás: ebihoreanul.ro

Közös, átfogó ellenőrző akciót tartottak a Bihar megyei rendőrség gazdasági bűncselekményeket vizsgáló osztályának munkatársai, a közúti rendőrök, valamint a katasztrófavédelem és a területi munkafelügyelőség képviselői december 26-án, hétfőn éjjel a társadalomellenes cselekmények, az illegális kereskedelem, az adócsalás és a feketemunka megelőzése, valamint a közrend és a béke fenntartása érdekében. Az akcióban 34 Bihar megyei rendőr vett részt, 510 személyt igazoltattak, 60 gépjárművet vizsgáltak át, a feltárt szabálytalanságok miatt 11 bírságot szabtak ki, összesen 73.675 lej értékben.
Nyimesden (Nimăiești) egy szórakozóhelyen tartottak ellenőrzést a rendőrök, ahol éppen egy rendezvény zajlott. Az ellenőrzés során kiderült, hogy egy belényesi székhellyel rendelkező cég, amelyik a szórakozóhelyen alkoholos és alkoholmentes italokat árult, az aznapi eladásokból származó összeget, vagyis 6885 lejt nem vezetett be a pénztárgépbe. A céget 20.000 lejes bírsággal büntették az érvényes jogszabályok alapján, továbbá lefoglalták a 6885 lejes összeget is. A tűzoltók is észleltek szabálytalanságot a helyszínen: a rendezvény szervezője, egy 28 éves helyi férfi nem tartotta be a tűzvédelmi engedély megszerzésének kritériumait, azaz több mint 400 személynek engedélyezte a belépést, túllépve a helyiségre engedélyezett határértéket, ami 180 fő volt. A rendezvény szervezőjét emiatt 50.000 lejre bírságolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában