Tűzoltás

2022.12.27. 13:31

Tűzesetek karácsonykor is

Három tűzesethez riasztották a Bihar megyei katasztrófavédelem tűzoltóit karácsony este és karácsony első napján.

Forrás: ISU

Az első tűzeset december 24-én éjjel történt egy váradi gépjárműparkban. Az esetről korábban már olvashattak portálunkon. A második riasztás december 25-én 17.20 óra körül futott be a tűzoltókhoz. A váradi Bogdan Petriceicu Haşdeu utcán egy lakóház gyulladt ki. A helyszínre a tűzoltókon kívül a rohammentők is kiszálltak. Sikerült gyorsan eloltani a ház kamrájában keletkezett tüzet, és megakadályozni, hogy a lángok átterjedjenek a szobákra és más helyiségekre, így jelentős értékű vagyontárgyat tudtak megmenteni. A mentősök a ház tulajdonosát, egy 60 éves nőt a helyszínen elláttak, majd enyhe füstmérgezés miatt kórházba szállították. A tűzben, amelyet valószínűleg egy meghibásodott elektromos vezeték okozott, elégett körülbelül 150 kg textilanyag és a raktár ajtaja.
A harmadik tűzeset szintén december 25-én történt. A tűzoltókat 22.10 óra körül a váradi Oneștilor utcára riasztották egy hetedik emeleti tömbházlakáshoz. A lángokat rövid időn belül sikerült eloltani, így azok nem terjedtek tovább a lakás többi helyiségére. A tűzben, amelyet valószínűleg egy cigaretta okozott, megégtek a nappaliban levő bútorok, egy televízió, egy légkondicionáló berendezés és egy ablak. Személyi sérülés nem történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában