Művészet

2022.12.07. 12:11

Karácsonyi művészeti vásár a püspöki palotában

A Slash Light Kulturális-Művészeti Egyesület karácsonyi művészeti vásárt szervezett a nagyváradi római katolikus püspöki palota alagsorában működő Fix Makerspace székhelyén, melynek keretében tehetséges művészek mutatkoznak be festményekkel, fotókkal, zenével, kézműves alkotásokkal és grafikával.

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

A nyitóünnepséget hétfő este tartották, a kiállító művészek: András Attila – fotó, Bánházi Gyöngyi – festmény, Bittenbinder Éva – grafika, Diana David – festmény, Illés E. Imre – fotó, Madarasi Csilla – grafika, Mezei Andrei – festmény, Petrilák Annamária – kézműves, Szegedi Éva – fotó, Tapaszi Andrea – festmény, Mészáros Varga Erzsébet – fotó, Viktor József – festmény.
Mészáros Varga Erzsébet, a Slash Light Kulturális-Művészeti Egyesület vezetője köszöntőbeszédében úgy fogalmazott: sokan azt gondoljuk, a szeretet természetes, de valahogy a mindennapjainkban ez mégsem jelenik meg. Kitölti életünket a munkahely, a kollégák, az aggódás, a gondok, problémák: életünkbe észrevétlenül belopódznak a szürke hétköznapok. A karácsony azonban egymáshoz vezet bennünket, ezért szerinte nem csak egy ünnep, hanem egy érzés is. Mi tehát a karácsony titka? Az, hogy megmutatja a szeretet útját, hogy megváltoztassa az életünket. A szeretet ezért nem forradalmakkal és rendeletekkel, nem többségi szavazatokkal jön létre, hanem úgy, hogy rájövünk, szükségünk van egymásra. Mert gondolunk gyermekeink örömére a karácsonyfa alatt, gondolunk azokra az idős emberekre, akiknek elintéztük bajos ügyeit, és gondolunk önmagunkra, amikor sikerült elrendezni egy-egy nézeteltérést.
A meghitt hangulatot művészek fellépése tette teljessé, akik többnyire adventi éneket, illetve Ave Mariákat adtak elő. Nagy sikert aratva színpadra léptek Viktor József kontratenor, operaénekes, valamint dr. Carmen Vasile egyetemi docens (Partiumi Keresztény Egyetem) tanítványai. A kiállítással egybekötött vásár néhány napig, 10–16 óra között látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában