Lelkigyakorlat

2022.12.12. 08:33

Böjte Csaba: Karácsony a megtestesülés ünnepe

Adventi lelkigyakorlatot tartott az örömvasárnapot megelőző napon a nagyvárad-olaszi Barátok templomában Böjte Csaba ferences rendi szerzetes. A szombat délután 17 órától kezdődő szentmisén fellépett a Partiumi Keresztény Egyetem magánének szakának kórusa, illetve a Szent Angéla Otthonban élő gyerekek betlehemes játékot adtak elő.

Forrás: Facebook/Böjte Csaba

János Piroska
Az evangéliumi szakasz Szent Máté könyvéből szólt, amelyben arról olvashatunk, hogy börtönben ülő János tanítványait Jézushoz küldi, érdeklődve, hogy valóban ő az Eljövendő, akire vártak. Karácsony a megtestesülés ünnepe, Jézus egy lett közülünk, aki nemcsak nyolc órás „munkaidőre” jött közénk. Tudjunk megtestesülni, valóban jelen lenni egymás számára is, a szeretet járjon át bennünket – hívta fel a figyelmet Böjte Csaba. Isten mindenki számára meghirdette a szeretet parancsát, ugyanakkor emberi természetünkből fakadóan mindenki vágyik arra, hogy értékeket gyűjtsünk, de nem mindegy, hogy milyen értékek ezek. Isten nem akarja azt, hogy fakírokként éljünk, azonban az eszeveszett rohangálásban összegyűjtött fölösleges értékek csak teherként nyomják vállainkat. Szükséges, hogy a helyes értékrendet magunkévá tegyük, az örök életre való kincsek gyűjtését kell előtérbe helyezzük. Életünk végén nem az általálunk birtokolt földi javak lesznek fontosak, hanem az, hogy mennyi szeretet volt bennünk – hangzott el a szentmisén, amelyen Böjte atya meghívására énekszolgálattal fellépett a Partiumi Keresztény Egyetem magánének szakának kórusa, valamit betlehemes játékot adtak elő a nagyváradi Szent Angéla Otthon gyermekei. A szentmisén összegyűlt perselyadományt teljes egészében a gyermekotthon javára ajánlották fel.

Fotós: János Piroska

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában