Beruházás

2022.12.13. 14:20

Bevezették a gázt Cséffán

A Bihar Megyei Tanács arra hívja fel a figyelmet közleményében, hogy egy többéves futamidejű program keretében támogatja azokat a városokat és községeket, melyek érdeklődést mutatnak a természetes gázhálózat bevezetése vagy bővítése iránt. Egy ilyen projekt valósult meg most Cséffán, ahol befejeződött a disztribúciós hálózat kiépítése a Delgaz Grid cég által. Az öt hónap alatt gyakorlatba ültetett befektetés 1,5 millió lejbe került: 8,5 kilométer hosszan vezetékeket fektettek le és több mint 150 csatlakozó bevezető vezeték is épült.
Mint ismeretes, a megyei önkormányzat 2021 augusztusában döntött arról, hogy évente 1 millióval támogatja a gázhálózat bővítését vagy bevezetését. Eddig partnermegállapodásokat kötött erről Vaskohsziklással, Oláhszentmiklóssal, Biharlonkával, Madarásszal és Tenkével. Bihar megyében összesen 19 polgármesteri hivatal fektet be a gáz üzletágba, a beruházásokat európai uniós, kormányzati, megyei vagy magánforrásokból finanszírozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában