Ösztöndíj

2022.12.18. 13:00

Átadták a kiválósági ösztöndíjakat a PKE-n

A Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjprogram idei díjait csütörtök délután adták át a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen a kiválasztott közgadász hallgatók körében.

A szerző felvétele

Pikó Stefánia

A rendezvény elején dr. Szilágyi Ferenc, a Gazdaság és Társadalomtudományi Kar dékánja köszöntötte a jelenlévőket, majd felkérte dr. Maior Enikő rektorhelyettest, hogy nyissa meg a konferenciát. Maior Enikő dr. Pálfi József rektor üdvözletét tolmácsolta, aki épp egy másik, a Magyar Nemzeti Bankkal (MNB) közös projekt könyvbemutatóján tartózkodott Debrecenben. A kiválósági ösztöndíjprogramot, amely nagyon fontos az egyetem számára, már több éve működtetik közösen az MNB-vel, ezt szeretnék bővíteni a jövőben, lehetőséget nyújtva más szakok diákjainak is – hangsúlyozta a rektorhelyettes.
A társszervező intézmény részéről Dubéczi Zoltán elnöki főtanácsadó elmondta, hét évvel ezelőtt indították el a kiválósági ösztöndíjprogramot a közgazdász hallgatóknak, ehhez néhány év után csatlakozott a PKE. A legtöbb ösztöndíjas egyébként a Corvinuson tanul, de az egész Kárpát-medencében nagyon sok olyan hallgató van, aki az MNB ösztöndíjában részesül. Ezek a hallgatók azokon a versenyeken is kiválóan szerepelnek, amelyeket az MNB szervez. Dubéczi Zoltán ugyanakkor több közös projektről is említést tett, így a Numothékáról, amelynek a bemutatója épp akkor zajlott Debrecenben, és amely különleges kiadványról korábban a Bihari Napló hasábjain is beszámoltunk.
Dr. Szilágyi Ferenc a továbbiakban köszöntötte a vendégeket, köztük dr. Lehmann Kristóf igazgatót, osztályvezetőt a Magyar Nemzeti Bank részéről, aki a díjátadót követően szakmai előadást tartott.

A 2022-es ösztöndíjas hallgatók

A pályázat révén a Partiumi Keresztény Egyetem húsz hallgatója részesülhetett ezúttal támogatásban a Kereskedelem, Turizmus és Szolgáltatás Gazdaságtan, Menedzsment, Bank és pénzügy alapszakok és a Vállalkozások Fejlesztésének Menedzsmentje mesterképzés diákjai közül. A kiváló eredményekkel rendelkező díjazottak: Misik Dóra, Csomós Csilla-Éva, Veres Dávid-Gábor, Szökrön Eszter, Balla János, Barta Alexandra-Lili, Dombi Anita-Etelka, Fülöp Antónia-Ilona, Szabó Patrik, Kis Henrietta, Dobrai Szilvia, Costas Mihai-Cristian, Agyi Bianka-Erika, Pop David-György, Badon Dávid, Fazekas Florance Titanilla, Fazekas Réka, Kincses Ibolya-Izabella, Iakab Ferenc Mózes Olivér, Szabó Andrea-Katalin.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában