Beruházás

2022.12.22. 18:01

Aláírták a haszonbérleti szerződést

Ilie Bolojan megyei tanácselnök és Cristian Erbașu, a Construcții Erbasu cég vezérigazgatója december 22-én aláírták a haszonbérleti szerződést arra a földterületre, melyen több mint 10 millió euró értékben egy hotel fog épülni. 

 

A telek közel négyezer hektár nagyságú, a Körösvidéki Múzeum és a majdani multifunkcionális kulturális központ közt terül el. Mint ismeretes, a Construcții Erbasu cég nyerte októberben a megyei tanács által kiírt versenytárgyalást, melynek értelmében 25 év alatt összesen közel 747 ezer euró bérleti díjat fog fizetni a megyei önkormányzatnak. Ilie Bolojan azt nyilatkozta csütörtöki sajtótájékoztatóján: következhet a tervdokumentáció kidolgozása és a szükséges építkezési engedélyeknek, jóváhagyásoknak a beszerzése. Az építkezési munkálatok valószínűleg jövő ősszel kezdődhetnek el és legfeljebb két évig tarthatnak. A szálloda kilenc szintes lesz (alagsor, földszint, hét emelet), 1280 négyzetméter beépített területen. 280 személy elszállásolására lesz alkalmas, kialakítanak mellette zöldövezeteket, sétányokat és 18 parkolóhelyet is.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában