Beszámoló

2022.12.08. 08:00

Adventi operett- és nótaesttel hangolódtak az ünnepre

Peller Károly és Kalocsai Zsuzsa a magyar operett népszerű csillagai nagy sikert arattak a nagyváradi színpadon, ezúttal velük együtt lépett fel Gergely Róbert, aki jól ismert nótákkal örvendeztette meg a közönséget. A teltházas koncertet kedd este a Nagyváradi Állami Filharmóniában tartották.

Törő Enikő

Peller Károly barátként üdvözölte a nagyváradi közönséget a kedd esti operett-gálaest elején. Rögtön az est elején egy jó hangulatú budapesti túrára invitálta az operettcsillag a közönséget, a Hétre ma várom a Nemzetinél, Legyen a Horváth kertben és a Jöjjön ki Óbudára című operettslágerek kíséretében. Miután mindenki átélt egy ,,budapesti sétát”, Peller Károly a színpadra invitálta Kalocsai Zsuzsát. Kacérkodó pillantásokkal lépett a színpadra az ismert énekesnő, rögtön a szerelmeseket és házasokat célozta meg, és dalban mondta el, hogy milyen is ,,Egy rendes férj”. Ha már a szerelemnél tartottak, Peller Károllyal az egyik leghíresebb duettet adták elő, a Csárdáskirálynő című operettből az Emlékszel még.. című slágert. Tekintve, hogy a Csárdáskirálynő még mindig népszerű, Peller még a Jaj, cica című slágert is előadta. 

Miután már a közönség tagjainak hangszálai is bemelegedtek, Gergely Róbert lépett színpadra, akivel a közönség együtt énekelte az Egy szál harangvirág, Karolina és Csak egy tánc volt című ismert slágereket.

Kalocsai Zsuzsa a közönség nagy meglepetésére egy szavalattal érkezett az adventi időszak alkalmából, egy általa írt verset, a Nagymamám karácsonya című költeményt szavalta el. A továbbiakban Peller Károly karácsonyi albumáról adott elő néhány dalt. Egy kis kóstolót kaphattuk az albumról, az Ünnep vár … , Karácsonyi cipők, Hát boldog karácsonyt!, című dalokat hallhattuk, az est ezen része könnyekig meghatotta a közönséget. 

A gála további részében mindhárom fellépő többször színpadra állt még, Gergely Róbert és Kalcsai Zsuzsa slágerekkel és nótákkal érkeztek, szinte a filharmóniába varázsolták a vasárnapi húsleves és a sült pogácsa illatát. Elhangzott az Egy esős vasárnap délután, a Börtön Ablakában, a Piros rózsák beszélgetnek, Ahogy én szeretlek és az Emanuel című dalok. 

Az operett- és nótaestet jókedvű operettslágerekkel zárták a fellépők, Peller Károly és Kalocsai Zsuzsa előadásában a Délibábos Hortobágyon című slágert hallhattuk, majd a három fellépő közösen adta elő a Hajmási Péter, Hajmási Pált - melyet gyakran az operett himnuszának is neveznek - melyet a közönség vastaps kíséretében, felállva énekelt együtt a fellépőkkel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában