Postaláda

2022.12.30. 08:50

A lélek nem öregszik a Silver Pro Bors Idősek Otthonában sem

Forrás: Pixabay

Bátori Judit ref. lelkipásztor

Felemelő érzés volt átélni, ahogy a Silver Pro Bors Idősek Otthonában a szépkorúak árgus szemekkel és ragyogó tekintettel követték nyomon a 19 élettel teli és pirospozsgás arcú diákot, akik elhozták magukkal a fiatalság elixírjét, a karácsonyi csodát.
Karácsony tájékán talán mindannyian befogadóbbak vagyunk a misztériumokra és a csodákra. Az évek távlatában pedig egyre inkább olyan dologra vágyunk, ami nem kopik el, nem fakul ki, az idő múlásával is ellenálló. Olyan ajándékokat szeretnénk, amik örökre az emlékünkbe és a szívünkbe vésődnek. Ahogy végignéztem az szépkorúak között, sokféle emberi sors rajzolódott ki előttem, az arcokon megmaradt és hosszasan végigszántott barázdák, vagy az érdes, munkás kezek rengeteg mindenről tudnának mesélni, mint ahogy a tekintetük is. De valami most megváltozott. Ahogy a borsi Tamási Áron Mezőgazdasági és Ipari Iskola diákjainak mély beleérzéssel előadott karácsonyi műsorát nézték, mintha gondolatban újra viszszamentek volna a gyermekéveikbe, emlékek és érzések kerítették őket hatalmukba. Időutazásban vettek részt, szeretettel kapcsolódtak be az ismerős dallamokba és prózai szövegekbe, amelyeket minden bizonnyal ők is gyermekként énekeltek és szavaltak.
Hirtelen elfeledetté váltak a teendők, a félelmek, a félresiklott életutak és az Egyedülire, az Örökkévalóra mutatott minden fény és figyelem. Az a csodálatos, hogy Krisztusból, ebből a gyermekből áradó fényből és feltétel nélküli szeretetből mindenki részesülhet. Nemzetiségtől, nemtől, felekezettől függetlenül. Ahogy közelebb lépünk az Istenhez, ezáltal közelebb kerülünk egymáshoz is.
Örömmel és elégedettséggel térhettünk haza. Köszönjük a türelmét és átadott tudását Borsi Gyöngyi vallástanárnőnek és Szabó Andrea-Éva magyartanárnőnek. Továbbá köszönet illeti a fiatalok áldozatkészségét, a szüleik támogatását a Silver Pro Bors Idősek Otthona vezetőségének és alkalmazottainak a szeretetteljes befogadását és vendéglátását. Isten áldása legyen rajtunk 2023-as esztendőben is!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában