Díszkivilágítás

2022.11.21. 16:48

Ünnepi díszbe öltözik Nagyvárad központja

Fotó: Alexandru Nițescu

ERDON-összeállítás

A napokban kezdték meg az ünnepi díszvilágítás felszerelését Nagyváradon. Az elmúlt évhez hasonlóan idén is csak a város központi része öltözik ünnepi díszbe, konkrétan a Szent László téren, a Zöldfa (Vasile Alecsandri) utcán, a Szent László hídon, a Bémer (Ferdinand) téren, a Fő utca (Republicii) sétáló részén, valamint az Ezredévi emléktér (Libertății), a Mészáros (N. Grigorescu) és a Nagysándor József (Aurel Lazăr) utcákon lesz díszvilágítás, továbbá a városháza épülete is ünnepi fénybe burkolózik – áll a városháza közleményében. 

Fotós: Alexandru Nițescu

Hétfőn érkezett meg a városközpontba a 16 méter magas karácsonyfa: a munkások a délutáni órákban már javában szerelték össze a több darabból álló műanyag fát, amelyet sárga LED-füzérek, 14 ezer égőcske és 300 piros gömb fog díszíteni. 

Fotós: Alexandru Nițescu

A dekorációkat az MK Illumination nevű cég biztosítja, ez a vállalat felel a díszek felhelyezéséért, és a szezon végén ők is szerelik majd le azokat. Az ünnepi díszvilágításra a 2022-ben elkülönített költségvetés 645.630 lej (áfa nélkül). A várost fénylő jégcsapok, 3D-s figurák, fényfüggönyök, világító bannerek stb. díszítik majd. 

Fotós: Alexandru Nițescu

Az említett utcákon csillagok, angyalok, pingvinek, hóemberek és egy Mikulás is lesz. Az ünnepi fényeket december 2-án délután kapcsolják fel, és 2023. január 5-ig díszíti majd a várost. December 2. és 26. között rendezik meg a karácsonyi vásárt a főtéren.

Fotós: Alexandru Nițescu             

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában