Kampány

2022.11.28. 17:19

Tájékoztató akciók a nők elleni erőszak visszaszorításáért

Erdon-összeállítás

A nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napja alkalmából, amelyet minden évben november 25-én tartanak, a Bihar Megyei Rendőr-felügyelőség, a Lámpás Alapítvány, valamint a Bihar Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság más partnerekkel együttműködve rendezvénysorozatot szervez november 24. és december 10. között, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a nők elleni erőszak jelenségére. Az első programot november 24-én tartották meg a Nagyváradi Művészeti Líceumban, ahol Együtt az erőszak ellen szlogennel kiállítást szerveztek az intézmény diákjai által készített, erőszakellenes üzeneteket tartalmazó rajzokból. A kiállított munkák közül tizenkét darabot kiválasztanak, ezek egy erőszakellenes üzeneteket tartalmazó 2023-as naptár lapjait illusztrálják majd.

 

November 25-én a Bihar megyei rendőrök a partnerszervezetek munkatársaival közösen utcai akciót szerveztek a váradi Szent László téren, elbeszélgettek a járókelőkkel a témáról, és információs anyagot osztottak. Továbbá a főtéren a gyerekek által készített, erőszakellenes üzeneteket tartalmazó rajzokat szintén kiállították.
Az említett időszakban a rendőrök és a program partnerei tájékoztató jellegű találkozókat is tartanak a szociális segítségnyújtás területén működő egyesületek, diákok, egyetemisták és idősek körében. Ezeken a találkozókon tájékoztatják a résztvevőket a területre vonatkozó jogszabályokról, azokról az intézményekről, amelyek segítséget nyújthatnak ilyen esetekben, az áldozatok jogairól, a családon belüli erőszak formáiról és a bántalmazó kapcsolatból való kilépéshez szükséges lépésekről stb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában