Őszi program

2022.11.14. 08:40

Szüret a nagyváradi 34-es óvodában

Szürettel egybekötött kiránduláson vettek részt a nagyváradi 34-es óvoda magyar tagozatos ovisai. A csoportba járó Nagy Máté óvodás anyukája, Nagy Orsolya, meghívására az óvónők, Lauff Tünde és Takács-Kajó Brigitta, megszervezték a gyerekek őszi kirándulását Nagykágyára.

 

Kihasználva az őszi napsütést, a hétvégi programra a csoport óvodásait családtagjaik kísérték el, ahol változatos tevékenységekben volt részük: szőlőt ettek, kosarakba szedték a fürtöket, majd ők maguk ki is préselték, amelynek eredményeképp meg is kóstolták a saját maguk által előállított mustot. A munka gördülékenyen és jó hangulatban zajlott, ami a felcsendülő őszi énekeknek is köszönhető volt. A gyerekek felfedezték a természetben az őszi táj szépségeit, amelyekről az óvodai csoportszobában már oly sokat beszéltek: bejárták a kukoricást, ahol szemügyre vehették, hogy néz ki a kifejlett kukorica és mely részét mire használják fel; megcsodálták és megkóstolták az őszi terméseket: a diót, almát maguk szedhették le a fáról; őszi kincseket gyűjtöttek: gombát, színes leveleket és egyéb terméseket; majd a szülők által szabadban készített ételeket fogyasztottak jó étvággyal. Tartalmas napot töltöttek együtt, amely méltó lezárása volt az óvodai őszi projektnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában