Felhívás

2022.11.04. 14:57

Szegények Világnapja: adakozásra kérik a gazdákat

A Szegények Világnapjára készülve kertjeik zöldség- és gyümölcsterméséből kéri adományozásra a termelőket a Partiumi Falugazdász Hálózat. A gazdák által felajánlott zöldségeket és gyümölcsöket a térségi falugazdászok gyűjtik be és juttatják el a térségi idős- és gyermekotthonoknak, közösségi konyhát működtető segélyszervezeteknek.

A szegények közelgő, november 10-i világnapja alkalmából adakozásra, egy kosárkányi friss zöldség vagy gyümölcs felajánlására kéri a bihari, szatmári, szilágysági és máramarosi gazdálkodókat, gazdaasszonyokat a Partiumi Falugazdász Hálózat. Az adományokat Szatmár megyében a Máltai Szeretetszolgálat, Bihar és Szilágy megyében pedig a térségi gyermekotthonok, szociális intézmények közösségi konyháira juttatják el a falugazdászok, annak érdekében, hogy a gazdák felajánlásaiból friss zöldségek, különféle savanyúságok, tartós alapélelmiszerek kerülhessenek a rászoruló családok, nélkülöző gyermekek és idősek asztalára a téli hónapokban is.

 

„Környezetünkben sok olyan család él, akiknek ritkán vagy sosem adatik meg a bőség érzete. Akiknek ősszel sem telik meg a kamrája. Akiknek a pénzhiány miatt nincs mit eltenniük, félretenniük a közelgő téli időszakra. Az őszi betakarítási bőségben gondoljunk a szegényekre, a nélkülözőkre is. Lehetőség szerint juttassunk kertjeink friss zöldség- és gyümölcsterméséből azoknak, akiknek más módon nem jut. Részeltessünk egy kosárkával, ládikóval másoknak is abból a termésből, abból az áldásból, amit a Jó Istentől kaptunk” – fogalmazott Kovács Szabolcs, a Partiumi Falugazdász Hálózat szervezeti vezetője.

A felajánlott csomag bármilyen idényzöldséget – például burgonyát, karfiolt, káposztát, hagymát, paprikát, répát, sütőtököt – tartalmazhat, de szívesen veszik az alma- vagy egyéb helyben termő gyümölcsféleségekből összeállított adományokat is – tette hozzá Kovács Szabolcs.

Az adakozni kívánó gazdákat arra kérik, keressék a térségükben tevékenykedő falugazdászokat.

Bihar megyéből Antal József (0762-386-609), Gődér Imre (0785-391-121) és Nagy László (0742-211-743) az Érmelléken, Bucsás Sándor (0742-699-042) a Sebes-Körös mentén, Huszár Antal (0741-778-919) Margitta és Berettyószéplak vonzáskörzetében, Simkó Lajos (0728-116-394) Nagyvárad térségében, Bíró Blanka (0774-692-318) Nagyszalonta környékén gyűjti, fogadja a gazdák zöldség-gyümölcs adományait, Csere Nagy József (0731-835-406) pedig Zsibó és Szilágycseh vonzáskörzetében veszi át a gazdák adományait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában