Kedvezmény

2022.11.06. 13:12

Sokak számára elkerülhető a késedelmi kamat kifizetése

Fotó: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

Mindazok a váradiak, akik 2022. november 30-ig befizetik az összes elmaradt helyi adójukat és illetéküket, nem kell késedelmi kamatot fizessenek, értesíti közleményében a lakosságot a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal. Azok részesülnek ebben a kedvezményben, akik amellett, hogy kifizetik az említett határidőig a hátralékaikat, benyújtanak a késedelmi kamat elengedéséről szóló kérvényt is november 30-ig, és akiknek a késedelmi kamata meghaladja a száz lejt.

Kedvezményezettek

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal értesítette mindazokat, akik több mint száz lejes késedelmi kamatot halmoztak fel. Mostanáig közülük 372 személy nyújtott be kérvényt ennek eltörlésére, ők összesen 2.119.364 lej helyi adót fizettek be és összesen 502.771 lej késedelmi kamat befizetése alól mentesültek. A hivatal adatai szerint 3265 személy lehet még jogosult erre a kedvezményre, ők összesen 26.105.500 lejjel tartoznak az önkormányzatnak; ebből az összegből 6.179.145 lej a késedelmi kamat, aminek kifizetése alól mentesülhetnek.

Gyakorlati tanácsok

A polgárok a város hivatalos honlapjáról (www.oradea.ro) vagy a váradi városházán hétfőtől csütörtökig 8–18, péntekenként 8–15 óra között tudhatják meg azt, hogy állnak a befizetéssel. Ha van elmaradásuk, akkor november 30-ig fizessék be a fő pénzügyi kötelezettségeket, azaz az adót és az elmúlt évek elmaradásait, de nem kell a késedelmi kamatot is kifizetni. Ugyanakkor szintén legkésőbb november 30-ig küldjék el a büntetések, késedelmi kamatok eltörlésére vonatkozó kérvényt a primarie@oradea.ro e-mail címre, vagy postán a városházára (postacím: Oradea, Piața Unirii nr. 1. ). Az adatok feldolgozása után a kérvényezők e-mailen vagy postán fognak értesítést kapni arról, hogy jogosultak-e a kedvezményre. A kérvény letölthető az oradea.ro oldalról is. További információk a Ghișeul Online internetes felületen, vagy személyesen a városháza földszinti 4-es számú irodájában kaphatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában