Gyerekprogram

2022.11.20. 18:20

Sikeres volt a Kalap Jakab koncert

Fotó: a szerző felvétele

Törő Enikő

Több szempontból is sikeresek voltak a Kalap Jakab szombati nagyváradi koncertjei: egyrészt két alkalommal is megtelt a Partiumi Keresztény Egyetem díszterme szombat délelőtt, másrészt hatalmas siker volt mindkét koncert, harmadrészt pedig a vártnál sokkal több pénz gyűlt össze a Bíró Évának szóló adománygyűjtésen. 

A koncertek előtt Pető Dalma, az Ovisuli Egyesület elnöke az éppen és a napokban zajló gyerekprogramokra hívta fel a figyelmet, valamint az adománygyűjtésre. Herman Ferenc, az egyesület partnere pedig bemutatta az együttest, akik koncertjükkel a vártnál nagyobb sikert arattak. Nem lehet egy szóval meghatározni a stílusukat, ugyanis kicsit báboznak is, kicsit elkalauzolják a gyerekeket a folkzene világába, kicsit szó van a magyar hagyományokról is, de állatokról, a természetről is, mindezt humorral és végtelen jókedvvel ötvözik. 

A koncerten mindeközben adománygyűjtés is zajlott, a résztvevők adományaiból 4145 lej gyűlt össze, míg a budapesti Nádland és a nagyváradi Nordinova cég tulajdonosai, Lukács József és Réka 1000 eurót adományozott, illetve a Nádland Kft. cég kollégái 300.000 forintot küldtek adományként, utóbbit a Kalap Jakab együttes adta át. November 19-i árfolyamon ez lejben körülbelül 12.745 lejt jelent. Az összeget az Ovisuli Egyesület utalja át Bíró Évának. 
A koncertet az Ovisuli Egyesület és az RMDSZ Nőszervezete szervezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában