Ünnep

2022.11.24. 16:00

Pár nap múlva megnyílik a karácsonyi vásár Nagyváradon

Még egy hét, és Nagyváradon is megnyílik az ünnepi időszak egyik legkedveltebb eseménye, a karácsonyi vásár, amely december 2–26. között várja majd az érdeklődőket, ezúttal két helyszínen, a Szent László és a Bémer (Ferdinand) téren.

P. Nagy Noémi

Javában zajlik a városközpontban az ünnepi díszvilágítás és a téli dekorációs elemek felszerelése, már a Szent László és a Bémer téren is építik az árusok házikóit, a karácsonyfa és az óriáskerék pedig teljesen elkészült. A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal közleményben tudatta a két helyszínen zajló vásár programját. A Bémer téren levő házikóknál kézműves ajándéktermékeket, téli díszeket, édességeket és más helyi finomságokat lehet majd vásárolni. Szintén itt kap helyet a gyermeksarok, ahol sok mulatság és meglepetés várja a kicsiket. A Szent László téren az óriáskerék mellett felállítanak egy műjégpályát, valamint itt lesznek az ételárusok is. A főtéri színpadon színes ünnepi műsorral készülnek, a hagyományos román karácsonyi dalok mellett koncertek is lesznek. A Mikulás házát a karácsonyfa mellett állítják fel, különböző napokon találkozni is lehet majd vele.

Program

A karácsonyi vásár december 2-án, pénteken nyit meg 14 órától. Egyébként a rendezvény teljes időszaka alatt hétköznaponként 14–23, míg szombatonként és vasárnaponként 10–23 óra között várják majd az érdeklődőket mindkét helyszínen. December 2-án 18.30 órától lép fel a Bihorul Népi Együttes, ők karácsonyi hagyományokat és szokásokat mutatnak majd be, továbbá 20 órától Narcisa Suciu lép színpadra. A kezdőnapon 19 és 21 óra között lehet találkozni a Mikulással. December 3-án, 4-én, 6-án, 9-én, 10-én, 11-én, 16-án, 17-én, 18-án szintén 19 és 21 óra között várja a Mikulás a kicsiket, viszont december 24-én kivételesen 11–13 óra között lehet majd találkozni vele. December 3-án lesz Distinto-koncert is. December 10-én, 16-án és 23-án 20 órától ismét a Bihorul Népi Együttes mutat majd be karácsonyi hagyományokat és szokásokat. December 10-én 21 órától Analia Selis és Mariano Castro karácsonyi koncertjét tartják meg. December 23-án 21 órától pedig a VanDerCris együttes lép fel. A meglepetésekről, valamint a művészeti programokról az esemény Facebook-oldalán lehet többet megtudni.

Forgalomkorlátozás

A nagyváradi Szent László téren megrendezendő karácsonyi vásár okán november 26-án, szombaton reggel 8 órától december 28-ig teljesen lezárják a közúti forgalom elől a főteret. December 16–18. között a Kossuth (Independenţei) utca is le lesz zárva, autóval csak a mélygarázsig lehet majd behajtani. Ugyancsak a december 16–18. közötti időszakban felfüggesztik az autóforgalmat reggel 10 és éjfél között a Bémer (Ferdinand) téren, a Iosif Vulcan utcán és az Ezredévi emléktéren (Libertăţii park) is, míg a Szent László hídon 19 óra és éjfél között lesz érvényben a forgalomkorlátozás.

Változnak az útvonalak

A Szent László tér lezárása miatt több autóbusz útvonala is változik november 26-tól kezdődően. A Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat közleményéből kiderül, hogy a változás a központon keresztülhaladó buszokat érinti, vagyis a 12-es, a 14-es és a T7-es járatokat. A 12-es autóbusz útvonalát lerövidítették a Nagyvásártérig (December 1. park), és a következő helyeken fog megállni: Emanuil Gojdu – December 1. park – Zárda (Mihai Viteazul) utca – Horea – … a továbbiakban a megszokott útvonalon fog haladni a váradszőllősi Kauflandig. A 14-es autóbusznak csak az egyetem felé haladó útvonalát módosítják a következők szerint: Körös (T. Vladimirescu) utca – Vitéz (Decebal) út – történelmi városközpont 1 (a Beöthy Ödön utca elején) – történelmi városközpont 2 (Beöthy Ödön utca) – Rulikowski út – … a továbbiakban pedig a megszokott útvonalon fog haladni. A T7-es autóbusz útvonalát is lerövidítik, az említett időszakban ez sem fog megállni a központban, hanem a következő helyeken: … – Barros (Dacia) híd – Reáliskola (Spiru Haret) utca – Emanuil Gojdu megálló – … a továbbiakban a megszokott útvonalon fog haladni az Olaszi parknál levő végmegállóig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában