Gólyabál

2022.11.17. 17:07

Múltidézés a Horváth János Elméleti Líceum gólyabálján

Gólyák a múltból tematikával hirdette meg a Horváth János Elméleti Líceum Diáktanácsa az idei gólyabált, melyet november 4-én tartottak meg a margittai Kultúrházban. A rendezvényt Betuker Enikő tanárnő nyitotta meg egy játékos mozdulatsorral, mellyel jelképesen működésbe hozta az időgépet, s ezt követte a visszaszámlálás a gólyák táncának felvezetéseként. A látványos elemekkel bemutatott gólyatánc nagy sikert aratott a nézők körében, melynek betanításában Tóth Bianka végzős líceumi diák volt a gólyák segítségére.
Az eseményt megtisztelte jelenlétével Marcel-Emil Sas Adăscăliții polgármester, Demian Zsolt alpolgármester, sok pedagógus, jelentős számú anyagi és tárgyi támogatást nyújtó személy (szponzor), sok szülő és megannyi diák. Nagy Gabriella igazgatónő a zsűriben vállalt szerepet két kollégával és a tavalyi győztes gólyapárral együtt. A műsorvezető páros szintén elmúlt idők gólyái voltak. Fellépésük határozott, vidám és humorral teli volt, amellyel emelték az esemény hangulatát, színvonalát.

 


Elsőként Nagy Gabriella igazgatónő köszöntötte a megjelenteket, méltatta a sok fiatal, családtag és kolléga jelenlétét. Felkérte a nézőket arra, hogy a taps mindig biztató legyen, hogy nézőkként csapatként működjenek együtt. Marcel Emil Sas Adăscăliții polgármester kezdetben magyarul köszöntötte a nézőket, majd beszédében kiemelte Betuker Enikő tanárnő gesztusát, hogy fellépésével támogatta a diákokat. Méltatta a nagy számban összegyűlt közönséget is. Demian Zsolt alpolgármester múltidéző gondolataiban a színpadra lépés bátorságáról beszélt, s ezért a vállalásért szívből gratulált a gólyáknak. Betuker tanárnő szerepléséről pedig ámulattal nyilatkozott. Sok sikert kívánt a gólyapároknak, a nézőknek pedig jó szórakozást.
Az esemény kiemelt mozzanata volt a szponzorok bemutatása, hiszen jelentős támogatást biztosítottak a rendezvény szervezéséhez, lebonyolításához, a gólyák jutalmazásához. Huszonkét támogató járult hozzá az idei tanév Gólyabáljának a megszervezéséhez. Az összefogás példaértékű volt. Köszönet érte minden szervezetnek, cégnek, alapítványnak, magánszemélynek, vállalkozónak! Kiemelt támogatója volt a Gólyabálnak idén is a Margittai Oskoláért Társaság.

 


A Kabát együttes sikeres zenei produkciója alatt a párok átöltöztek a bemutatkozó számukhoz, majd korhoz illő zenére vonultak be. A tíz gólyapár és a nulladik pár bemutatkozását műveltségi és ügyességi játékok követték. A játékok között a Dancing Universe táncelőadását tekinthette meg a közönség. Legnagyobb közönségsikert az utolsó játék jelentett, amelyben a gólyapároknak bejátszott zeneszámok szövegét kellett folytatni. A közönség kimagaslóan teljesített a feladatban. Mialatt a zsűri elvonult a pontok összesítése és a győztesek megállapítása végett, a H-moll együttes nagyszerű előadását hallgathatta a közönség. Külön köszönet illeti a diákokat a fellépésekért, a Kabát, a H-moll és a Dancing Universe tagjait, akik tehetségükkel emelték az este színvonalát. Az ünnepélyes eredményhirdetés előtt a Diáktanács csapata vonult fel a színpadra az őket támogató, a szervezésben segítő pedagógusokkal együtt. Miután kihirdették a közönségdíjas és nyertes gólyapárokat, emelkedett, ünnepélyes hangulatban ért véget a nosztalgikus Gólyabál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában