Verseny

2022.11.17. 13:46

Mesék és rajzok ünnepe Nagyszalontán

Az Arany János Művelődési Egyesület 25. alkalommal hirdette meg az Arany László mesemondó versenyt, melyhez kilenc éve csatlakozott az Arany László rajzverseny, idén pedig a rajzfilmünnep, így szombat délelőtt háromszorosan a meséké és rajzoké lesz a főszerep Nagyszalontán. A kis mesemondók idén Arany László gyűjtéséből vagy a hősmesék sorából választhattak, saját, döntős csatájukat pedig november 19-én, szombaton délelőtt 10 órától vívhatják meg az Arany-palota manzárdján lévő teremben.
Miközben a kis versenyzők a zsűri elé állnak, lent, az Arany-palota földszintjén, a galériában kezdetét veszi a Rajzfilmünnep. 10 órától három sorozat meséi peregnek: Bab Berci kalandjai, Rissz-rossz cirkusz és Kuflik, majd a Hajótöröttek rajzfilmsorozat tudományos-ismeretterjesztő történeteit láthatják kicsik és nagyok.
Az Arany László rajzverseny és a mesemondó verseny eredményhirdetése 12.30–13.30 között várható, majd folytatódik a rajzfilmvetítés a galériában, Mézga Aladár történetei, A nagy ho-ho-horgász, és a Kérem a következőt rajzfilmsorozat epizódjaival, délután négy óráig. A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában