Pályázati felhívás

2022.11.07. 17:10

Meghirdették a tendert az intermodális csomópont építésére

Illusztráció

ERDON-összeállítás

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal közzétette a pályázati felhívást a közúti és vasúti intermodális teherszállítási csomópont kiépítésére a biharpüspöki vasútállomás közelében. A meghirdetett nyílt közbeszerzési eljárás kódja: 4230487/2022/149., a munkálat becsült költségvetése 54.186.266 lej áfa nélkül, a pályázatok benyújtási határideje 2022. december 7. További információk a www.e-licitatie.ro honlapon, a részvételi hirdetés száma CN1049014/04.11.2022. Ezt a munkálatot a Nagy Infrastrukturális Operatív Programból fogják finanszírozni.

A hivatal közleménye azt írja, hogy a tervek szerint két, egyenként mintegy 700 méter hosszú vasútvonalat építenek, melyeket a szállítandó áruk be- és kirakodására használják majd. A projekt magába foglalja a két vonal közötti betonperon építését, egy konténer típusú adminisztrációs épület felhúzását a logisztika számára, kamionparkoló és az intermodális csomópont kerítésének az építését, a közvilágítás és közműcsatlakozások kialakítását. Miután elkészül az intermodális csomópont és a Nagyvárad–Arad gyorsforgalmi út, továbbá a Kolozsvár–Nagyvárad–Bihar–Biharpüspöki vasútvonal villamosítása és az észak-erdélyi autópálya közelsége mind nagyban hozzá fognak járulni ahhoz, hogy maga Nagyvárad egy áruszállítási csomóponttá váljon. A közleményben hangsúlyozzák továbbá, hogy az intermodális csomópont egy összekötő út segítségével fog csatlakozni az E60 országúthoz. A projekt megvalósításával a terület az egész északnyugati régió erős gazdasági központjává válik. Ez a projekt kulcsszerepet játszik Nagyvárad és Bihar megye teherszállításában, mivel biztosítja az áruszállítást a nyugat-európai országok és Románia más területei felé. A vasúti áruszállítás sokkal kevésbé környezetszennyező és olcsóbb lesz. Ugyanakkor ez a beruházás hozzájárul a nagyváradi és Bihar megyei vállalatok gazdasági versenyképességének növeléséhez, mivel a létesítmény megépítésének köszönhetően csökkennek a teherszállítási költségek, áll a közleményben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában