Fejlesztés

2022.11.26. 11:26

Még egy park létesül Biharpüspökiben

Biharpüspökiben a Kerektó (Căpșunilor) utcán is parkot létesít a nagyváradi önkormányzat.

Forrás: PMO

Pap István

A biharpüspöki park kialakítására vonatkozó határozatot csütörtökön szavazta meg a Nagyváradi Helyi Tanács. A zöldövezetet a város tulajdonában lévő, közel 5000 négyzetméteres területen alakítják ki, a beruházás költségvetése hozzávetőlegesen 2,8 millió lej, azaz 600 ezer euró. A Kerektó és az Áfonya (Afinelor) utcák kereszteződésében létesítendő új parkban sétányok, játszótér, multifunkcionális sportpálya és futópálya lesz. Az elfogadott határozat kimondja, hogy megmarad az ottani akácerdő, de kiirtják a bokrokat és árnyékos, pihenésre alkalmas helyeket alakítanak ki.

Forrás: PMO

A tervek szerint aszfaltozott gyalogos sétányokat építenek, kivéve az akácerdőn keresztülvezető utat, amelyhez zúzott követ használnak majd fel. A játszóteret rekortán burkolattal borítják, és különböző természetes és tartós anyagokból készült játszóeszközökkel szerelik fel, amelyek nem igényelnek sok karbantartást. A játszótéren különböző típusú hinták s egy tematikus játékkomplexum lesz. A multifunkcionális sportpályát éjszakai világítással látják el és szintén rekortánnal borítják, csakúgy, mint a parkban létesítendő futópályát. A parkban padokat, szemétkukákat helyeznek ki, de lesz egy pingpongasztal és két sakkasztal is székekkel, továbbá egy ivókutat is kihelyeznek. A díszvilágítást tizennyolc darab, egyenként maximum 5 méter magas oszlopokra szerelt LED-égős lámpatestekkel biztosítják. A parkban a meglévő fák mellé összesen negyvenkilenc ciprust, díszkörtét, vörös gesztenyefát és selyemfát, továbbá 445 cserjét ültetnek el, a zöldövezeteket gyepesíteni fogják és az öntözőrendszert is kiépítik. A beruházás kivitelezési időtartama négy hónap lesz.

Biharpüspökiben egyébként már kialakítás alatt áll egy új park a Templomdomb (Rectorului) utcán. A városvezetés szándékai szerint a jövő év végére mindkettő elkészül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában