Figyelem!

2022.11.26. 14:33

Szombat reggeltől lépett érvénybe a forgalomkorlátozás Nagyvárad központjában

ERDON-összeállítás

A nagyváradi Szent László téren megrendezett karácsonyi vásár okán november 26-án, szombaton reggel 8 órától december 28-ig teljesen lezárják a közúti forgalom elől a főteret. December 16–18. között a Kossuth (Independenței) utca is le lesz zárva, autóval csak a mélygarázsig lehet majd behajtani. Ugyancsak a december 16–18. közötti időszakban felfüggesztik az autóforgalmat reggel 10 és éjfél között a Bémer (Ferdinand) téren, a Iosif Vulcan utcán és az Ezredévi emléktéren (Libertății park) is, míg a Szent László hídon 19 óra és éjfél között lesz érvényben a forgalomkorlátozás. A karácsonyi vásár december 2–26. között fog zajlani.

Változnak az útvonalak

A Szent László tér lezárása miatt több autóbusz útvonala is változik november 26-tól kezdődően. A Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat közleményéből kiderül, hogy a változás a központon keresztülhaladó buszokat érinti, vagyis a 12-es, a 14-es és a T7-es autóbuszokat. A 12-es autóbusz útvonalát lerövídítették a Nagyvásártérig (December 1. park), és a következő megállókban fog megállni: Emanuil Gojdu – December 1. park – Zárda (Mihai Viteazul) utca – Horea - … a továbbiakban a megszokott útvonalon fog haladni a váradszőllősi Kauflandig. A 14-es autóbusznak csak az egyetem felé haladó útvonalát módosíják a következők szerint: Körös (T. Vladimirescu) utca – Vitéz (Decebal) út – történelmi városközpont 1 (a Beöthy Ödön utca elején) – történelmi városközpont 2 (Beöthy Ödön utca) – Rulikowski út – … a továbbiakban pedig a megszokott útvonalon fog haladni. A T7-es autóbusz útvonalát is lerövidítik, az említett időszakban ez sem fog megállni a központban, hanem a következő helyeken: … – Barros (Dacia) híd – Reáliskola (Spiru Haret) utca – Emanuil Gojdu megálló – … a továbbiakban a megszokott útvonalon fog haladni az Olaszi parknál levő végmegállóig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában