Tárlat

2022.11.14. 08:42

Kiállítás nyílt a Hortobágyról

Fotó: Morvay Szabó Edina

Ünnep a Hortobágyon címmel nyílt újabb kiállítás november 11-én, pénteken a nagyváradi Vilidár István Galériában. A várbeli kiállítótérben ezúttal Csíki János alkotásai tekinthetők meg, aki az október 22-i, Szent Dömötör-napi Behajtási Ünnep és Kézműves Vásár pillanatait kapta lencsevégre. A pénteki kiállításmegnyitó különlegessége volt, hogy egyben kettős születésnapot is ünnepeltek: míg Csíki Jánosnak november 17-én, addig Thurzó Sándor József brácsaművésznek, az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület által szervezett kiállítások állandó fellépőjének november 14-én van a születésnapja. Csíki Jánosnak ez évben ez a második egyéni kiállítása korábban Eifert János pillanatai címmel nyílt tárlata, de szerepelt az Olaszország tájait bemutató csoportos kiállításon is. A Hortobágyra kalauzoló kiállítást Tóth István, a tárlat kurátora nyitotta meg, Thurzó Sándor József brácsaművész Lavotta János, Charlotte Hampe és Bihari Sándor zeneműveit adta elő.  Fórián Andrea, a Duo Sole Fide Csoport tagja Böröczki Mihály Hortobágy délben és Szabolcska Mihály Hortobágyon című verseit adta elő. 

A kiállítás november 24-ig látogatható, naponta 8–20 óra között, a belépés ingyenes. Az alkotások megtekinthetők ugyanakkor az egyesület honlapján (www.eurofotoart.com) és a városi tömegközlekedési eszközök képernyőin is. A kiállítás az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület (EFANE) és a Tavirózsa Fotóklub szervezésében, valamint Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület partnerségében, illetve a Summit Agro Romania támogatásával  valósult meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában