Tárlat

2022.11.15. 10:01

Kerekes István alkotásaiból nyílik kiállítás

Fotó: Kerekes István

ERDON-összeállítás

Világszinten elismert magyar fotóművész alkotásaiból nyílik kiállítás november 19-én, szombaton a nagyváradi várban található Euro Foto Art Galériában: Kerekes István mosonmagyaróvári fotóművész 72 munkája lesz megtekinthető a FIAP-kiállítóközpontként is működő galériában. Kerekes István több mint 3000 hazai és nemzetközi díj tulajdonosa, kedvelt műfajai a szociofotográfia és a portré. 2018-ban megkapta az UNESCO által elismert Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) legmagasabb fokozatú kitüntetését, a gyémánt kiválósági kitüntetést (EFIAP/d3), a díj átvétele idején csupán a világ öt fotóművésze tudhatta magáénak az elismerést, amelyet Kerekes a legfiatalabbként birtokol. Ugyancsak 2018-ban kapta meg a Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetést. Legismertebb portréja a Yelena címet viseli, 600 díjat nyert vele, amely a FIAP adatai szerint rekordnak számít. Alkotásai megtekinthetők személyes honlapján.„Számomra a fotóművészet rendkívüli dolgok meglátása és azok közvetítése, amelyet az objektív segítségével egyedi módon örökíthetek meg az utókor számára, ugyanakkor a körülöttünk levő csodák és az életünk nehézségeinek, harcainak előtérbe helyezését is jelenti. Elkapni és megörökíteni a pillanat varázsát – ez alkotásaim célja” - vallja az alkotó.
A kiállítást szombaton 16 órától nyitják meg az Euro Foto Art Galériában, az eseményt online is közvetítik az egyesület Facebook-oldalán. A rendezvényen fellép Thurzó Sándor József brácsaművész. Kerekes István kiállítása december 19-ig látogatható, keddtől vasárnapig 9 – 17 óra között. A kiállított alkotások megtekinthetők az egyesület honlapján, illetve a helyi tömegközlekedési eszközök képernyőin is.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában