Segítségnyújtás

2022.11.05. 10:24

Jótékony céllal kerékpároztak Nagyváradon

Forrás: Facebook/ProBikers.ro

Egy balesetet szenvedett társukért szerveztek jótékony célú eseményt november 5-én, szombaton Nagyváradon a Pro Bikers és a „Cu bicla prin Bihor” kerékpáros-egyesületek, „Kerékpározz Cristianért” jelszóval. A szóban forgó férfi idén nyáron szenvedett balesetet, miközben Erdődámos (Damiș) és Biharrósa (Roșia) között kerékpározott. A SMURD mentőhelikopterével szállították a sürgősségire, több hetet töltött kórházban, most pedig egy hosszas felépülési folyamat előtt áll. Társai ebben szeretnék őt anyagilag támogatni.

Az esemény 15 órakor kezdődött, a résztvevők a Szent László (Piața Unirii) téren gyülekeztek, ahol egy adománygyűjtésre szolgáló urnát is kihelyeztek. Ezt követően, 16 órától a következő útszakaszon kerékpároznak: Kert (Avram Iancu) utca – Rulikowski út (Calea Armatei Române) – Făgărașului utca – Traian Blajovici utca – Octavian Goga utca – Rhédey utca (Calea Matei Basarab) – Kert (Avram Iancu) utca – Szent László tér (Piața Unirii).

 

A szervezők a késő délutáni órákban a ProBikers.ro közösségi oldalon mondtak köszönetet mindenkinek, akik részt vettek az eseményen, és különösen a balesetet szenvedett fiatalembernek, aki, ha kerekesszékben is, de ott volt közöttük. „Különleges jótékonysági esemény volt, amelyen az összegyűlt összeget Cristiannak adományoztuk, hogy segítsük a felépülésben” – áll többek között a bejegyzésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában