Eljárás

2022.11.29. 15:54

Hétfőn dönt a két ház együttes plénuma Niculae Bădălău leváltásáról

Agerpres

A képviselőház és a szenátus összevont házbizottsága kedden a Niculae Bădălău számvevőszéki alelnök leváltására irányuló eljárás elindításáról döntött. A költségvetési-pénzügyi szakbizottságoknak hétfőn 12 óráig kell megfogalmazniuk álláspontjukat a korrupció miatt előzetes letartóztatásba helyezett tisztségviselő ügyében. A két ház együttes plénuma szintén december 5-én, hétfőn ül össze 14 órától szavazni Niculae Bădălău sorsáról. A Bukaresti Táblabíróság hétfőn rendelte el a megvesztegetéssel és befolyással üzérkedéssel gyanúsított Niculae Bădălău volt szociáldemokrata szenátor 30 napos előzetes letartóztatását, miután a korrupcióellenes ügyészség (DNA) vasárnap este őrizetbe vette a gyanúsítottat. A DNA szerint a Számvevőszék jelenlegi vezetőségi tagja 170 ezer euró kenőpénzt ajánlott fel egy Giurgiu megyei polgármesternek bizonyos közbeszerzési szerződések elnyeréséért.
Az ügyészek szerint Niculae Bădălău a Számvevőszék vezetőségi tagjaként augusztus 9. és november 19. között arra kérte az egyik Giurgiu megyei község polgármesterét, hogy az egyik rokona vállalkozására bízza a település vízvezetékhálózatának korszerűsítési munkálatait. A több mint 7 millió lej értékű közberuházási szerződésért cserében a gyanúsított azt ígérte az elöljárónak, hogy befolyása révén ráveszi az Országos Befektetési Társaság (CNI) vezetőségét a község két településfejlesztési pályázatának a támogatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában