Advent

2022.11.25. 08:41

Gyertyagyújtás a nagyváradi székesegyház előtti téren

Bennünk ragyog a csillag! Advent első vasárnapjának előestéjén, 2022. november 26-án, 18 órakor a Nagyváradi Római Katolikus Székesegyház előtt felállított adventi koszorún is fellobban az első gyertya lángja. Rendhagyó módon 16.45 órakor a Szigligeti Színház Lilliput Társulata, az Ort-Iki Báb- és Utcaszínház, illetve a Szigligeti Tanoda szervezésében a bábszínháznál a csillag és a gólyalábasok nyomába lehet szegődni, akik a sétálóutcán végig vonulva elvezetik a résztvevőket a székesegyházhoz. 

A Lilliput Társulat tagjai és a debreceni Ort-Iki művészei mellett a Szigligeti Tanoda tanoncai is részt vesznek a felvonuláson, ahol kórusként működnek majd közre. Fontos, hogy a felvonuló gólyalábas és gyalogos színészekhez, zenészekhez bárki szabadon csatlakozhat, kísérheti őket az útvonalon. A menet az Árkádia Színháztól indul tehát 16.45 órakor. A felvonulók elhaladnak a Szent László hídon, a sétálóutcán, majd a Barátok temploma előtt, és 17.45 óra körül érkeznek a püspöki palota kertjébe, ahol a püspökség hagyományos adventi gyertyagyújtásán vesznek részt, amely 18 órakor kezdődik. A menet A Holnaposok szoborcsoport és a Barátok temploma előtt pár percre megáll. Az első szombat az angyali üdvözlet megélésére fókuszál. A következő alkalmakat december 3-án, 10-én és 17-én tartják meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában