MCC

2022.11.19. 15:00

Előadás a diplomáciai képességek fontosságáról

Közlemény

A Mathias Corvinus Collegium, a Romániai Vállalkozásokért Egyesület és a Romániai Magyar Közgazdász Társaság dr. Kiss Rajmund előadására várja a Bihar megyei vállalkozókat és vállalati kommunikáció, diplomácia iránt érdeklődőket 2022 november 23-án az MCC Nagyváradi Képzési Központjába, Körös (Tudor Vladimirescu) utca 6. szám alá.

Az üzleti diplomácia jelentősége még soha nem volt annyira fontos, mint a koronavírus, majd az orosz-ukrán háború következményeként a nemzetközi politikában és a gazdasági életben egyaránt lavinaként jelentkező új kihívások miatt. A globális befektetők és a nem piaci szereplők (kormány, állami hivatalok, önkormányzat, civil szervezetek stb.) egymásra utaltsága hatványozottan hozzájárul a vállalatok profitszerző üzleti tevékenységéhez. Az eddig használt, csupán üzleti stratégia nem elég. Piaci és nem piaci vállalati stratégia, integrált stratégia szükséges a fenntartható gazdasági növekedéshez. A nem piaci stratégia az üzleti diplomácia (corporate vagy business diplomacy), amelynek fontos része a vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR) és az értékteremtés (CSV).

Dr. Kiss Rajmund a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Állam és Jogtudományi Karán, valamint a Harvard Egyetemen és Oxfordban tanult. 2008-ban kezdte diplomata karrierjét: külgazdasági irodavezető volt Magyarország Szingapúri, Malajziai, Indonéziai és a Fülöp-szigeteki Nagykövetségén, ahol később első beosztotti pozícióban képviselte hazáját. 2014-től Magyarország állandó képviselője és nagykövete lett a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) mellett Genfben. 2015-től a Kereskedelmi Világszervezet Bosznia-Hercegovina csatlakozásáért felelős munkacsoportját elnökölte.

A beszélgetés moderátora Kőrösi Kristóf MCC-s alumni, aki közgazdász oklevelét a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem menedzsment szakirányán, nemzetközi közigazgatás mesterfokozatát a budapesti Nemzeti Közszolgálati Egyetemen szerezte. A magyar kormány humanitárius támogatáskezelési ügynökségénél, a Hungary Helps Agencynél vezető projektmenedzser, valamint Románia legnagyobb magyar tulajdonú logisztikai vállalatának nemzetközi üzletfejlesztési és értékesítési menedzsere. Kérjük, részvételi szándékukat az esemény Facebook oldalán található űrlap kitöltésével jelezzék. További információ az esemény Facebook oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában