ÉGE

2022.11.11. 16:32

Elkezdődött a Márton-napi vásár Nagyváradon

Kezdetét vette a Szent Márton-napi vásár pénteken délelőtt a váradi Nagyvásártéren. A különböző kézműves termékeket és idényzöldségeket, gyümölcsöket felsorakoztató vásár szombaton és vasárnap is látogatható.

Fotó: Alexandru Nițescu

Az Érmellék ízei és termékei vásársorozat újabb alkalmát szervezik meg Nagyváradon, a Nagyvásártéren (December 1. park). A péntek délelőtt induló vásár hétvégén is tart, szombaton és vasárnap is 10 és 19 óra között várják az érdeklődőket, vásárlókat. A Márton-napi vásár szervezője az Érmelléki Gazdák Egyesülete, támogatója a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A vásáron ezúttal is elsősorban Bihar megye tájegységeinek (Érmellék, Hegyköz, Dél-Bihar és a Belényesi-medence) termelői vannak jelen, mellettük szatmári és szilágysági termelők és kézművesek is helyet kaptak, de érkeztek Kolozs megyéből is, a korondi kerámia által pedig Hargita megye is színesíti a termékpalettát.

Fotós:   Alexandru Nițescu                                                                                                                                                                                                                                                             

A vásáron ezúttal is válogatott finomságokat, minőségi kézzel készült használati cikkeket és dísztárgyakat lehet vásárolni. Az egymás után sorakozó asztalokon méz- és levendulatermékek, hidegen sajtolt olajok, friss idény zöldségek és gyümölcsök, szörpök, lekvárok, mézeskalácsok, különböző anyagokból és technikákkal készült kézműves ékszerek és dekorációs termékek, fából készült használati tárgyak, táskák, bőrpapucsok és kesztyűk, natúr szappanok és kozmetikumok mind megtalálhatók. A közelgő adventi időszakra tekintettel több helyen ünnepre hangoló karácsonyi dekorációk is vannak. Javában zajlik az őszi ültetési időszak, így a kínálatban ezúttal gyümölcsfaoltványok is megtalálhatóak, de virágok, és a kertekben fellelhető más dísz- és haszonnövények is megvásárolhatók. A vásáron a finom falatokról sem feledkeztek meg a szervezők, kürtőskalácsot és grillezett finomságokat is lehet venni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában