Jótékonyság

2022.11.03. 10:37

Adománygyűjtési és olvasási programot indított a Könyvmentők Egyesülete

A Könyvmentők Egyesülete mindig gondoskodik arról, hogy mindenkinek legyen kéznél egy még nem olvasott könyve, ugyanebből a célból egy újabb olvasási programot indítottak. Az egyesület fenntartásához és a különféle programok finanszírozásához azonban pénzre is szükség van, a gyűjtést is mindig igyekeznek kreatív módon megoldani. A részletekről Bota Krisztina elnök számolt be lapunknak.

Forrás: Réti Kincső-Zita

Törő Enikő 

Újabb jótékonysági programot indított a nagyváradi Könyvmentők Egyesülete. ,,A sok kicsi, sokra megy!” elnevezésű kezdeményezés célja az aprópénz gyűjtés, az összegyűlt összeget a Gutenberg-iskola program finanszírozására fordítják. Az elképzelés célja továbbá bizonyítani, hogy az aprópénzzel is nagy eredményeket lehet elérni, 5, 10 és 50 banis érmecsomagokat gyűjtenek, ezeket befőttesüvegbe vagy zsákocskába gyűjtve veszik át. A programot egyébként úgy is lehet támogatni, hogy az egyesület számlájára utalnak: IBAN: RO34 RNCB 0032 1719 2653 0001; Bank: BCR; Swift: RNCBROBU; Bank címe: Strada Dimitrie Cantemir nr. 2/c, Oradea, județul Bihor, Romania; Kedvezményezett: ASOCIATIA SALVATORII DE CARTI; Részletek: sok kicsi sokra megy. Revolut: 0721003851; Felhasználónév: @sdcoradea; Részletek: sok kicsi sokra megy.
A Könyvmentők Egyesület ismét megszervezi a Minden hónapra egy könyv elnevezésű programot, melynek célja az olvasásra való buzdítás és az egyesület életben tartása. A jelentkezők egy BookBoxot kapnak, mely 12 könyvet tartalmaz, egyenként becsomagolva, minden könyvhöz egy könyvjelző is jár, melyre egy-egy motivációs gondolat van írva. Négy típusú csomag közül lehet válogatni: magyar irodalom és világirodalom – magyar nyelven; ifjúsági irodalom – magyar nyelven; román irodalom és világirodalom – román nyelven és ifjúsági irodalom – román nyelven. Összesen 200 csomagot állítanak össze. Az első 100 jelentkező számára egy csomag ára 69 lej, ezután 99 lejbe fog kerülni egy BookBox. Szállítási költség: postával 15 lej, futárral 20 lej. A jelentkezés már elindult, a csomagokat november 15-ig postázzák. Fizetési lehetőségek utalással: IBAN: RO34 RNCB 0032 1719 2653 000; Bank: BCR; Kedvezményezett: ASOCIATIA SALVATORII DE CARTI; Részletek: campanie 12 carti. Revolut: 0721003851; Felhasználónév: @sdcoradea; Részletek: campanie 12 carti. Személy átvételre is fizetésre is van lehetőség, a részletekről érdeklődjenek az egyesület Facebook-oldalán. A jelentkezéshez szükséges űrlap megtalálható a salvatoriidecarti.ro honlapon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában