Segítség

2022.11.24. 17:08

Adománnyal segítette a rászorulókat a Magyar Református Szeretetszolgálat

Árvaháznak, idősotthonnak és gyülekezetek rászoruló családjainak is jutott abból a több mint 3 millió forint értékű adományból, amelyet 2022. november 22-én juttatott el Erdélybe a Magyar Református Szeretetszolgálat.

ERDON-összeállítás

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) 2006-os fennállása óta évente több tízezer rászoruló család, gyermek és idős testvér számára nyújt segítséget, legyen szó akár tárgyi adományokról vagy szociális-fejlesztési programokról. Az alapítvány szolgálatában meghatározó szerepet játszik a határon túliak támogatása, ezért rendszeresen juttatnak adományokat Kárpátaljára, Erdélybe, valamint a felvidéki és délvidéki területekre.
Az adventi időszak küszöbén a Magyar Református Szeretetszolgálat erdélyi adománykörútra indult, hogy árva gyermekek, nélkülözésben élő családok és idős betegek számára is juttasson támogatást. Az MRSZ munkatársai közel 1 tonna gyorssegéllyel támogatták a szilágylellei Fundația Caritativ Creștin Oikodomos szolgálatát, ezt követően pedig 14 református gyülekezet jelzése alapján nélkülöző családokhoz és idősekhez vittek tartósélelmiszerekből, ruhaneműkből, valamint tisztító- és tisztálkodási szerekből álló adománycsomagot. A közel 100 darab adománycsomagok Csíkfalva, Nyárádszentmárton, Nyárádremete, Nyárádköszvényes, Jobbágyfalva, Búzaháza, Vármező, Mikháza, Deményháza, Vadad, Iszló, Ehed, Székelyhodos és Jobbágytelke településeken kerültek átadásra a rászorulóknak.

 

Adományok Bihar megyébe

Az erdélyi családokkal történő személyes találkozás után diakóniai és szociális intézményekhez is juttatott adományt a Magyar Református Szeretetszolgálat. A Királyhágómelléki Református Egyházkerület fenntartásában működő élesdi Kajántó Mária Gyermek- és Ifjúsági Otthonban élő árváknak például 400 kilónyi tartós élelmiszerrel, édességgel, illetve tisztító- és tisztálkodási termékekkel segíthetett a karitatív szervezet, melyeket Balla Júlia, az intézmény vezetője, és Vinczéné Pálfi Judit lelkipásztor, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület missziói-előadó tanácsosa vettek át. A biharfélegyházi Életfája Idősotthonnak ruhaneműk, élelmiszerek és tisztítószerek, míg a Nagyváradi Roma Gyermek-Foglalkoztató Központnak 300 kilogramm játék, édesség, keksz, tisztítószer és higiéniás termék jutott. A nap során átadott tárgyi adományok összértéke meghaladja a 3,2 millió forintot. „A Magyar Református Szeretetszolgálat a jövőben is szívügyének és kiemelt feladatának tekinti, hogy az erdélyi keresztyén testvéreket is rendszeresen támogassa adományaival” – zárul a szerkesztőségünkbe eljuttatott közlemény.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában